9 καλλιέργειες για φύτευση τον Αύγουστο για φθινοπωρινές και χειμερινές συγκομιδές

Σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς, υπάρχουν περισσότερες από 30 διαφορετικές καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο για συγκομιδή το φθινόπωρο και το χειμώνα. Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσω σε 9 καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο, τις οποίες θεωρώ ότι είναι οι βασικές φθινοπωρινές και χειμερινές καλλιέργειες. Αλλά έχω συμπεριλάβει μια λίστα με άλλα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Οι ακριβείς ημερομηνίες φύτευσης θα βασιστούν στην αναμενόμενη ημερομηνία του πρώτου παγετού. Η φύτευση για μια καλή φθινοπωρινή και χειμερινή συγκομιδή ξεκινά 6-8 εβδομάδες πριν από την πρώτη αναμενόμενη ημερομηνία παγετού. Έτσι, για τους περισσότερους από εμάς, αυτή η ημερομηνία φύτευσης θα πέσει κάπου στα τέλη Αυγούστου.

Παρακάτω είναι 9 καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο, τις οποίες θεωρώ ότι είναι οι βασικές καλλιέργειες για τη φύτευση ενός φθινοπωρινού και χειμερινού κήπου.

Μπρόκολο και λάχανο

Η πρώτη από τις καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο είναι στην πραγματικότητα μια ολόκληρη οικογένεια! Τα φυτά της οικογένειας Brassicaceae είναι τέλειες καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο. Το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι, το κουλουράκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών τα πάνε πολύ καλά το φθινόπωρο. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι θα πρέπει να φυτέψετε όλες αυτές τις καλλιέργειες από σπορόφυτα και όχι από σπόρους.

Εάν φυτέψετε από σπόρους, τα φυτά σας δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να αναπτυχθούν πριν αρχίσει ο κρύος καιρός. Επομένως, πρέπει είτε να αγοράσετε σπορόφυτα από το φυτώριο της περιοχής σας είτε να ξεκινήσετε τα δικά σας σπορόφυτα σε εσωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να φυτέψετε αυτά τα σπορόφυτα στον κήπο περίπου 6 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό και θα πρέπει να προγραμματίσετε να τα προστατέψετε στο τέλος της σεζόν με υφασμάτινο κάλυμμα ή θερμοκήπιο.

Λάχανο λάχανο ή λάχανο

Όλα τα είδη λάχανου ανήκουν επίσης στην οικογένεια Brassica, αλλά είναι μια πολύ διαφορετική καλλιέργεια και αξίζει τη δική της θέση σε αυτή τη λίστα. Το λάχανο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, εάν ζείτε σε μια περιοχή με ήπιους χειμώνες, μπορείτε να καλλιεργήσετε λάχανο στον κήπο σας μόνο με την προστασία ενός κομματιού υφάσματος. Το άλλο υπέροχο πράγμα για το λάχανο που φυτεύεται το φθινόπωρο είναι ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες μαλακώνουν το λάχανο, αλλάζοντας δραματικά τη γεύση του.

Ένα άλλο καλό με το λάχανο είναι ότι μπορεί να φυτευτεί με σπόρο ή με σπορόφυτα. Επειδή χρησιμοποιείτε τα φύλλα, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να πάρετε μια βρώσιμη συγκομιδή. Απλώς βάλτε τους σπόρους στο έδαφος 8 εβδομάδες πριν από τον παγετό και θα έχετε γλυκά, γευστικά φύλλα όλο το χειμώνα.

Οι σαλάτες

Το μαρούλι θα είναι μια από τις πιο άφθονες καλλιέργειές σας το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, μου αρέσει να καλλιεργώ μαρούλι το φθινόπωρο καλύτερα από την άνοιξη. Το μαρούλι είναι αρκετά ανθεκτικό, επομένως ο μέτριος παγετός και οι κρύες νυχτερινές θερμοκρασίες δεν είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση. Και η μεγαλύτερη διαφορά με το φθινοπωρινό μαρούλι είναι ότι δεν καταπολεμάτε την επικείμενη καλοκαιρινή ζέστη που προκαλεί κάψιμο και πικρία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να φυτεύετε φθινοπωρινό μαρούλι 8 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Συνεχίστε τη φύτευση για έως και δύο εβδομάδες. Αυτές οι μεταγενέστερες φυτεύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σπορόφυτα ή μπορούν να ξεχειμωνιαστούν σε ψυχρό περιβάλλον για πολύ πρώιμες ανοιξιάτικες συγκομιδές.

Κινέζικα πράσινα λαχανικά

Τα κινέζικα χόρτα είναι τα επόμενα στη λίστα με τις καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο. Είναι επίσης τεχνικά μέρος της οικογένειας Brassicaceae. Αλλά και πάλι, αξίζουν τη δική τους θέση στη λίστα.

Τα κινέζικα χόρτα όπως το pac choy και το τατσόι είναι πολύ ανθεκτικά και αναπτύσσονται πολύ καλά το φθινόπωρο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες του φθινοπώρου δίνουν σε αυτά τα λαχανικά μια υπέροχη γεύση.

Τα κινέζικα χόρτα μπορούν να φυτευτούν από σπόρους εάν το επιθυμείτε 8 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Για μια πρώιμη συγκομιδή, μπορείτε να ξεκινήσετε φέρνοντάς τα σε εσωτερικούς χώρους και φυτεύοντάς τα στον κήπο σας όταν αρχίσει να υπάρχει χώρος στο έμπλαστρο λαχανικών σας αργότερα το φθινόπωρο.

καρότα

Τα καρότα είναι μια από τις αγαπημένες μας λιχουδιές αργά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, συμβαίνει μια απίστευτη αλλαγή μέσα στα καρότα σας. Τα φυτικά άμυλα μετατρέπονται σε σάκχαρα, κάνοντας τα χειμωνιάτικα καρότα γλυκά και νόστιμα. Είναι πραγματικά από τα καλύτερα λαχανικά!

Ο Αύγουστος είναι συνήθως μια αρκετά ζεστή εποχή για τους περισσότερους από εμάς, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα καρότα σας για να τα κάνετε να φυτρώσουν και να ξεκινήσετε καλά. Σχεδιάστε να ποτίζετε ελαφρά τον σπόρο μία ή δύο φορές την ημέρα.
Όταν ο καιρός αρχίζει πραγματικά να κρυώνει τον Δεκέμβριο, απλώς σκεπάστε το κρεβάτι με άχυρο.

Σπανάκι

Το σπανάκι που φυτεύτηκε το φθινόπωρο είναι ένα καταπληκτικό φυτό. Λίγη προστασία από το κρύο θα σας δώσει 6-8 μήνες συγκομιδής. Η φύτευση σπανακιού τον Αύγουστο θα σας δώσει μια συγκομιδή που ξεκινά από τα μέσα Οκτωβρίου. Εάν καλύψετε το κρεβάτι, μπορείτε να συνεχίσετε να συλλέγετε μικρές ποσότητες όλο το χειμώνα. Στη συνέχεια, όταν έρθει η άνοιξη, τα φυτά θα επιστρέψουν και θα προσφέρουν καλή σοδειά μέχρι τον Μάιο.

Ξεκινήστε να φυτεύετε σπανάκι 8 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Ακριβώς όπως το μαρούλι, μπορείτε να συνεχίσετε τη φύτευση έως και 2 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Η καθυστερημένη φύτευση δεν θα σας δώσει συγκομιδή το φθινόπωρο, αλλά θα ξεχειμωνιάσουν για μια πρώιμη ανοιξιάτικη συγκομιδή.

Σέσκουλο

Το σέσκουλο είναι ένα άλλο πολύ ανθεκτικό φυτό. Αντιμετωπίστε το με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με το σπανάκι. Οι πρώιμες φυτεύσεις θα σας δώσουν φθινοπωρινή και χειμερινή συγκομιδή. Οι μεταγενέστερες φυτεύσεις θα σας δώσουν μια πρώιμη ανοιξιάτικη συγκομιδή εάν προστατεύσετε τα φυτά από το κρύο. Όλο το ελβετικό σέσκουμά σας που φυτέψατε το φθινόπωρο θα ξεχειμωνιάσει. Αναμένεται ότι οι φθινοπωρινές και χειμερινές καλλιέργειες θα αποτελούνται κυρίως από μικρά φύλλα. Την άνοιξη θα πάρετε μια πολύ πρώιμη συγκομιδή παραδοσιακών μεγάλων ελβετικών φυτών τσεκούρι.

Τα παντζάρια

Η φύτευση τεύτλων νωρίς θα σας δώσει μια σταθερή συγκομιδή στα τέλη του φθινοπώρου. Οι επόμενες φυτεύσεις παντζαριών θα δώσουν μόνο τα φύλλα, αλλά θα σας δώσουν κάτι διαφορετικό να προσθέσετε στις φθινοπωρινές σας σαλάτες.

Για να έχετε τα παντζάρια για συγκομιδή, πρέπει να ξεκινήσετε τη φύτευση 8 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Οτιδήποτε περίπου 6 εβδομάδες πριν από τον παγετό θα παράγει μόνο γευστικά υψηλά.

Γογγύλια

Παλαιότερα ήταν γνωστή μόνο ως ζωοτροφή για ζώα φάρμας ή ως αγροτική τροφή. Οι εκτροφείς φυτών έχουν πραγματικά βελτιώσει τη γεύση και την ποικιλία των γογγύλων. Αναζητήστε νόστιμες ανατολίτικες ποικιλίες και πολλά άλλα γογγύλια με μικρές ρίζες.

Ακριβώς όπως τα παντζάρια, θα χρειαστεί να τα φυτέψετε νωρίς εάν θέλετε να μαζέψετε ρίζες. 8 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό σας θα ήταν τέλειος. Η επακόλουθη σπορά θα παράγει μόνο φύλλα.

Αν δεν ζείτε σε μια περιοχή με αρκετά ήπιους χειμώνες, μην σχεδιάζετε να διαχειμάζετε παντζάρια ή γογγύλια, απλά δεν είναι αρκετά ανθεκτικά για να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Άλλες καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο:

Οι 9 καλλιέργειες που ανέφερα παραπάνω είναι αυτές που θεωρώ τις «βασικές» καλλιέργειές μου για τον φθινοπωρινό και χειμερινό μου κήπο. Υπάρχουν πολλές άλλες καλλιέργειες που μπορούν να φυτευτούν τον Αύγουστο και να συγκομιστούν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ρουκέτα
 • Ραδίκι
 • Οξαλίδα
 • Τα ραπανάκια
 • Μαϊντανός
 • Τα αντίδια
 • Πικραλίδες
 • Πράσα
 • La Mâche (μην φυτέψετε πριν από τον Σεπτέμβριο)
 • Το Radicchio
 • Λε Μιζούνα

15 λαχανικά των οποίων τους σπόρους μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο

6 συμβουλές για να προστατέψετε τον χειμερινό σας λαχανόκηπο