5 Πράσινοι της Ασίας που θα αναπτυχθούν το φθινόπωρο

Τα ασιατικά λαχανικά με το λαμπερό πράσινο φύλλωμά τους συνήθως δεν χρειάζονται για πάντα για να αναπτυχθούν, κάτι που είναι πάντα καλό με τα παιδιά και τον άστατο φθινοπωρινό καιρό. Δεν θα τα κατηγοριοποιούσα ούτε ως δύσκολα στην καλλιέργεια και είναι γεμάτα με γεύση και καλοσύνη και είναι επίσης αρκετά πρωτότυπα σε σύγκριση με τα κανονικά λαχανικά μας.

Καθώς οι νύχτες του φθινοπώρου αρχίζουν να κρυώνουν πραγματικά και οι θερμοκρασίες της ημέρας αρχίζουν επίσης να μειώνονται, θα δείτε τα ασιατικά χόρτα να έρχονται στα δικά τους.

Μην τα φυτέψετε πολύ νωρίς γιατί μπορεί να αρχίσουν να ανθίζουν στη ζέστη και να προσέχετε τους εισβολείς που τους αρέσει να τσιμπολογούν τα χόρτα και τις σαλάτες μας, όπως σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες.

Πάρτε σπόρους που μπορείτε να αρχίσετε να φυτρώνουν 4-6 εβδομάδες νωρίτερα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρατείνετε την καλλιεργητική περίοδο και να διατηρήσετε την προσφορά σας μέχρι το φθινόπωρο. Απλώς σπείρετε λίγους σπόρους τη φορά για να μην έχετε πάρα πολλούς.

Υπάρχουν τόσες πολλές φοβερές ποικιλίες σε ασιατικά λαχανικά όπως το bok choi, το bok choi, το κινέζικο λάχανο, το κινέζικο μπρόκολο και το tatsoi.

Μπορείτε να βρείτε σπόρους εύκολα στο Διαδίκτυο όπως στο Αμαζόνα.

Λαχανικά που αξίζουν να γίνουν γνωστά!

Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ασιατικά φυλλώδη πράσινα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη, φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Παρέχουν ακόμη και υψηλά επίπεδα ασβεστίου και σιδήρου. Είναι πραγματικά μια ιδανική καλλιέργεια για έναν οικογενειακό λαχανόκηπο και για να εφοδιαστείτε με βιταμίνες πριν από το χειμώνα.

Στη μαγειρική, μπορείτε να τα προσθέσετε στις πατάτες τηγανιτές, να τα φάτε ασπρισμένα ή ακόμα και να τα δαγκώσετε ωμά. Ας διαλέξουμε λοιπόν μερικές καλλιέργειες και ας αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τις αρετές.

Le Bok choy et pak choy

Διαφοροποιημένα μόνο από το χρώμα του στελέχους τους, αυτά τα δύο είναι ίσως τα πιο δημοφιλή στη λίστα. Το Bok choy είναι σαν τον μεγάλο αδερφό σε μέγεθος, οπότε πιθανότατα θα πάρετε περισσότερα. Το Bok choy έχει λευκό μίσχο ενώ το στέλεχος του pak choy είναι πιο πράσινο.

κινέζικο λάχανο

Με το όνομα wombok, το κινέζικο λάχανο είναι ένα από τα αγαπημένα μου για καλλιέργεια σε πιο δροσερό καιρό. Είναι τόσο ευέλικτο όσο το κανονικό λάχανο, αλλά αναπτύσσεται γρηγορότερα, έχει καλύτερη γεύση και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε από τα υπολείμματα και είναι ολοένα και πιο διαθέσιμο στο εμπόριο, ακόμη και βιολογικά.

Κινέζικο μπρόκολο ή Kai-lan

Μοιάζει με κανονικό μπρόκολο στην όψη, το κινέζικο μπρόκολο μοιάζει εύκολο να θυμόμαστε για τη δυτική κοινωνία μας, το συναντάμε και ως Kai-Lan. Είναι ένα άλλο φυτό ταχέως αναπτυσσόμενο και πρέπει να καλλιεργείται κάθε χρόνο.

Οι Τατσοί

Το Τατσόι είναι γνωστό και ως κινέζικο λάχανο και είναι ακριβώς όπως θα το περιέγραφα, ως επίπεδο λάχανο. Μπορείτε να το μαζέψετε νωρίς και να το απολαύσετε σε σαλάτα για να προσθέσετε μια ζουμερή, πιπεράτη γεύση. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε τατσόι σε μικροπράσινη μορφή σε συμπυκνωμένο περιβάλλον.

Μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια τους:

Τοποθετήστε τον εαυτό σας στον ήλιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχει περάσει η υψηλή ζέστη του καλοκαιριού. Εάν εξακολουθείτε να έχετε μέρες που είναι πολύ ζεστές, απλώς επιλέξτε ένα σκιερό σημείο για να προστατέψετε τη σοδειά σας.

Προετοιμάστε το χώμα σας για να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και προσέξτε τις αποστάσεις σας. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχει επαρκής κυκλοφορία αέρα για τις καλλιέργειές σας.

Όπως ορισμένα άλλα λαχανικά, τα ασιατικά χόρτα έχουν την καλύτερη γεύση και παίρνουν έντονα θρεπτικά συστατικά όταν μεγαλώνουν γρήγορα. Συμπληρώστε τα φυτά σας με οργανικό λίπασμα για να τα τονώσετε κατά τη φάση ανάπτυξής τους.

Αγαπούν το μαγνήσιο και σίγουρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στη βλάστηση των σπόρων.

Θα πρέπει επίσης να ποτίσετε καλά εάν η έλλειψη νερού γίνεται αισθητή παρά την πτώση γιατί πρόκειται για λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Η συγκομιδή θα ξεκινήσει περίπου από 8 εβδομάδες έως 12 εβδομάδες, ανάλογα με τις καλλιέργειες που θα επιλέξετε και φυσικά το κλίμα σας.

παράσιτα

Ανέφερα νωρίτερα ότι οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια αγαπούν αυτές τις καλλιέργειες και δεν είναι περίεργο γιατί έχουν εκπληκτική γεύση. Τα κατακάθια του καφέ πασπαλισμένα στη βάση των φυτών σας θα τα αποτρέψουν. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τον άσπρο σκόρο του λάχανου και τις κάμπιες, ακόμη και τις αφίδες, δεν σας πειράζει ένα τσιμπολόγημα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φυτέψετε νεροκάρδαμο κοντά ως φυτό θυσίας για να το κρατήσετε μακριά από τις καλλιέργειές σας.

Τι να κάνετε στον κήπο των λαχανικών τον Σεπτέμβριο

8 λαχανικά που πρέπει να αναπτυχθούν για έναν παραγωγικό χειμερινό λαχανόκηπο