5 λαχανικά που πρέπει να καλλιεργήσετε για να φάτε σπόρους και βλαστάρια που βλάστησαν

Τα λάχανα και τα λάχανα μπορεί να είναι μικρά στην εμφάνιση, αλλά έχουν μια θρεπτική και γευστική γροθιά. Γραμμάριο προς γραμμάριο, οι φυτρωμένοι σπόροι περιέχουν περίπου πέντε φορές περισσότερες βιταμίνες από ό,τι αν τα λαχανικά είχαν αναπτυχθεί για να ωριμάσουν.

Ακόμη και οι σπόροι που έχουν φυτρώσει μπορεί να είναι ακριβοί να αγοράσουν στο κατάστημα, είναι εύκολο και διασκεδαστικό να καλλιεργηθούν στο σπίτι. Προσθέστε τα σε σαλάτες, σάντουιτς και stir-fries ή σε οποιοδήποτε πιάτο που απαιτεί λίγη φρέσκια γεύση.

Τι είναι ένα βλαστάρι; Με άλλα λόγια, κάθε λαχανικό που μαζεύεται όταν είναι νέο. Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή τους είναι όταν έχουν αναπτύξει το πρώτο σετ αληθινών φύλλων, περίπου 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες μετά τη σπορά. Στη συνέχεια κόψτε ακριβώς πάνω από το έδαφος.

Εδώ είναι μερικά δημοφιλή στελέχη για να αναπτυχθούν ως βλαστάρια και βλαστάρια.

Πέντε βλαστάρια και λαχανάκια με την καλύτερη γεύση:

1. ραπανάκι.

Τα ραπανάκια μπορούν να μαζευτούν μέσα σε 10 έως 12 ημέρες μετά τη σπορά. Το Sango, το κόκκινο βέλος, το ιαπωνικό daikon και ο τρίτωνας είναι δημοφιλείς ποικιλίες για τα φωτεινά χρώματα των φύλλων και των μίσχων τους.

2. Μπιζέλια.

Λεπτά, γλυκά βλαστάρια με γεύση μπιζελιού προσθέτουν θρεπτικά συστατικά σε σαλάτες, σάντουιτς, σούπες και πολλά άλλα. Μουλιάστε τους σπόρους σε καθαρό, δροσερό νερό για 8-10 ώρες πριν από τη φύτευση. Συγκομιδή σε 10 έως 12 ημέρες.

Συμβουλές/Συμβουλές:

Αφήστε τα φύλλα του μικρομπιζελιού να μακρύνουν λίγο, λίγο πιο ψηλά, και μαζέψτε τα ως «βλαστοί μπιζελιού» για ένα stir-try.

3. Σέσβυρα.

Όντας μέλος της οικογένειας των τεύτλων, τα λαχανικά τους μοιάζουν αλλά έχουν λιγότερη γεύση. Μεγαλώνοντας σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, το καλύτερο στέλεχος με διαφορά είναι το Rainbow. Αναπτύσσεται μόνο στο έδαφος, καθώς στο ελβετικό σέσκουλο δεν αρέσει να καλλιεργείται υδροπονικά. Συγκομιδή σε 12-14 ημέρες.


4. Σπόροι μουστάρδας.

Τα φύτρα και τα φύτρα μουστάρδας έχουν εξίσου δυνατή γεύση με τα ενήλικα αντίστοιχα. Επιλέξτε πράσινες ποικιλίες ή δημιουργήστε ένα πολύχρωμο πιάτο με ποικιλίες όπως το Osaka Purple και το Red Giant. Συγκομιδή σε 14-16 ημέρες.

5. Παντζάρια.

Τα πράσινα παντζάρια, με τη τραγανή τους γεύση και τη γεύση που μοιάζει με σπανάκι, είναι μια απόλαυση στην καλλιέργεια. Το Bull’s Blood και το Detroit Dark Red είναι δημοφιλή στελέχη. Μουλιάστε τους σπόρους σε καθαρό, δροσερό νερό για 8-10 ώρες πριν από τη φύτευση. Συγκομιδή εντός 18 ημερών.

Για μια πιο εξωτική εκδοχή, μάθετε πώς να φυτρώσετε σπόρους mung (πράσινη σόγια).

Germoirs

Όλα τα βλαστάρια ici.

6 συμβουλές για να ξεκινήσετε καλά τον λαχανόκηπό σας τον Απρίλιο

11 συμβουλές για την καλλιέργεια κολοκύθας