5 λαχανικά που μπορείτε ακόμα να φυτέψετε ή να σπείρετε σε εξωτερικούς χώρους τον Νοέμβριο

Αναρωτιέστε τι να φυτέψετε τον Νοέμβριο; Ή είστε πεπεισμένοι ότι οι κρύες, θλιβερές μέρες σημαίνουν το τέλος του λαχανόκηπου σας; Αν και είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες κηπουρικές εργασίες σταματούν απότομα μόλις ξεκινήσουν οι κρύες μέρες και οι σχεδόν παγωμένες νύχτες του φθινοπώρου, υπάρχουν ακόμα μερικές καλλιέργειες που μπορείτε να φυτέψετε τον Νοέμβριο, εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην κηπουρική.

Τι να φυτέψετε τον Νοέμβριο σε εξωτερικούς χώρους;

Μερικά από αυτά τα φθινοπωρινά φυτά κήπου θα πρέπει να καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, αλλά άλλα μπορούν να σπαρθούν στο έδαφος για να εξασφαλίσουν μια πρώιμη άνοιξη καλλιέργεια μόλις το χιόνι αρχίσει να λιώνει. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να φυτέψετε τον Νοέμβριο στον κήπο. Σε επόμενο άρθρο θα σας πω επίσης τι μπορείτε να φυτέψετε τον Νοέμβριο, αλλά αυτή τη φορά σε εσωτερικό χώρο.

1) Φασόλια και μπιζέλια:

Αυτοί οι δύο μεγάλοι σπόροι μπορούν να σπαρθούν απευθείας στο χώμα του κήπου τον Νοέμβριο και θα καθίσουν εκεί περιμένοντας υπομονετικά μέχρι το έδαφος να αρχίσει να ζεσταίνεται ξανά την άνοιξη. Αυτό σημαίνει μια ωραία πρώιμη συγκομιδή μόλις το έδαφος αρχίσει να ξεπαγώνει!

2) Σκόρδο συνηθισμένο ή ελέφαντα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να μεγαλώσεις τον Νοέμβριο, κατά τη γνώμη μου, είναι το σκόρδο!
Το μεγάλο σκόρδο παράγει τεράστιους βολβούς διαμέτρου άνω των 10 cm. Αυτές οι γιγάντιες σκελίδες έχουν πιο ήπια γεύση από το κανονικό σκόρδο και είναι ιδανικές για ψήσιμο. Αγοράζω το δικό μου από τον τοπικό αγρότη μου γιατί για κάποιο λόγο δεν μπορώ να μεγαλώσω τόσο μεγάλα κεφάλια σκόρδου. Είναι εκπληκτικό, οπότε δεν είμαι σίγουρος τι κάνω λάθος ακόμα.
Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε συμβατικό σκόρδο. Δείτε το άρθρο μου για την καλλιέργεια σκόρδου για μερικές απλές συμβουλές.

3 ) Χειμωνιάτικες σαλάτες και πράσινα λαχανικά

Βάζω στοίχημα ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι σαλάτες και τα χόρτα είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που καλλιεργούνται τον Νοέμβριο! Εάν έχετε ένα μικρό κρύο πλαίσιο, μπορείτε να φυτέψετε μια απίστευτη γκάμα από χειμωνιάτικες σαλάτες. Τα γυάλινα παράθυρα θα τα βοηθήσουν να διατηρηθούν ζεστά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην τα σκοτώσει ο παγετός τη νύχτα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ξύλινο θερμοκήπιο με κρύο πλαίσιο στο Amazon και έχετε φρέσκες σαλάτες όλο το χειμώνα! Δείτε τις συμβουλές μου για το πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι στον κήπο για μερικές συμβουλές.

4) Σπαράγγια

Ανεξάρτητα από το κρύο, υπάρχουν μερικές καλλιέργειες που θα ευδοκιμήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες πτώσης. Οι κορώνες σπαραγγιών μπορούν να φυτευτούν τώρα για νόστιμα σπιτικά σπαράγγια την άνοιξη. Τους αρέσει το ελαφρώς αμμώδες έδαφος, γι’ αυτό ανακατέψτε με λίγη άμμο πριν φυτέψετε τις κορώνες. Δείτε το άρθρο μου για την καλλιέργεια σπαραγγιών και ξεκινήστε να σχεδιάζετε μια πλούσια συγκομιδή!

5) Ραβέντι

Το ραβέντι μπορεί να φυτευτεί τώρα σε καλά προετοιμασμένο έδαφος. Φροντίστε να προσθέσετε έναν τόνο κομπόστ. Αυτά είναι πολύ χρήσιμα φυτά! Δείτε το άρθρο μου για το πώς να καλλιεργήσετε ραβέντι. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς να καλλιεργήσετε ραβέντι στον κήπο σας καθώς και πολλές συνταγές με ραβέντι.

9 συμβουλές για να έχετε έναν βιολογικό και οικολογικό λαχανόκηπο

7 χειμωνιάτικα λαχανικά για καλλιέργεια τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο