40 φρούτα και λαχανικά για συγκομιδή τον Ιούλιο στον λαχανόκηπο

«Ζιζάνιο, νερό, σάπια φύλλα και συγκομιδή» πρέπει να είναι το μάντρα σας για τον μήνα Ιούλιο. Οι τέσσερις ενέργειες βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας με τις πιο σημαντικές εργασίες του μήνα. Το τακτικό πότισμα, ιδιαίτερα, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή ανάπτυξη των καλλιεργειών. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο ανθοφορίας και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών όπως η σήψη των ανθέων στις ντομάτες. Ο Ιούλιος είναι επίσης ο μήνας για το καλοκαιρινό κλάδεμα ορισμένων οπωροφόρων δέντρων και θάμνων κατά ή αμέσως μετά το τέλος της συγκομιδής, όπως τα κεράσια, οι σταφίδες, τα φραγκοστάφυλα, τα σμέουρα και άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Οι σοδειές μπορούν επίσης να αρχίσουν να είναι μεγάλες ανάλογα με το μέγεθος του λαχανόκηπου σας.

Βρείτε παρακάτω τη λίστα με 40 λαχανικά και φρούτα που μπορείτε να μαζέψετε τον Ιούλιο στον λαχανόκηπο.

 1. Βερίκοκα
 2. Οι μελιτζάνες
 3. Τα παντζάρια
 4. Οι τοίχοι
 5. Το Cassis
 6. Τα βατόμουρα
 7. Φασόλια
 8. Μπρόκολο
 9. καρότα
 10. Το σέλινο
 11. Ροδάκινα και νεκταρίνια
 12. Τα μπιζέλια
 13. Δαμάσκηνα
 14. Πατάτες
 15. Τα ραπανάκια
 16. Σμέουρα
 17. Κόκκινες και λευκές σταφίδες
 18. Γογγύλια
 19. Ραδίκι
 20. Πιπεριές και πιπεριές
 21. Κολοκύθι
 22. αγγούρια
 23. Μάραθο
 24. Νάνοι πράσινα φασόλια
 25. Σκόρδο
 26. Αγκινάρες
 27. φραγκοστάφυλα
 28. Είδος λάχανου
 29. Παντζάρια
 30. μαρούλια
 31. Κολοκυθάκια και κολοκύθες
 32. Τα κρεμμύδια
 33. Ραβέντι
 34. Ρουκέτα
 35. Φασολάκια
 36. ασκαλώνια
 37. Σπανάκι
 38. φρέσκα κρεμμυδάκια
 39. Οι φράουλες
 40. Ντομάτες

Λεπτομερώς :

1) Βερίκοκα

Μερικές πρώιμες ποικιλίες μπορεί να καρποφορήσουν αυτόν τον μήνα, εάν καλλιεργηθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

2) Μελιτζάνες

Εκτός από τα θερμά κλίματα, ο Ιούλιος είναι νωρίς για τις μελιτζάνες, αλλά αν έσπειρες σπόρους νωρίς την άνοιξη, μπορείς να πάρεις τις πρώτες σου μελιτζάνες της χρονιάς μέχρι το τέλος του μήνα.

3) Παντζάρια

Συνεχίστε να σηκώνετε τακτικά τα παντζάρια πριν γίνουν πολύ μεγάλα. Και να θυμάστε, δεν είναι πολύ αργά για να σπείρετε περισσότερους σπόρους εάν θέλετε μια συνεχή συγκομιδή μέχρι το φθινόπωρο.
Τα παντζάρια είναι καλύτερα όταν είναι μεταξύ του μεγέθους μιας μπάλας του γκολφ και μιας μπάλας του τένις.

4) Βατόμουρα

Τα πρώτα βατόμουρα μπορεί να είναι έτοιμα για συλλογή αυτόν τον μήνα, μαζί με πολλά άλλα καλλιεργημένα ή άγρια ​​μούρα.

5) Το Cassis

Οι παραδοσιακές ποικιλίες ωριμάζουν σταδιακά, γι’ αυτό επιλέξτε πρώτα τα μούρα από τις κορυφές των στελεχών. Οι σύγχρονες ποικιλίες ωριμάζουν ταυτόχρονα: κόψτε ολόκληρο το στέλεχος.

6) Μύρτιλα

Συγκομίστε τα πρώτα σας βατόμουρα τώρα. Αναζητήστε τα πιο παχουλά, πιο γλυκά μούρα, με το πιο σκούρο μπλε-μαύρο χρώμα.

7) Φασόλια

Οι λοβοί των φασολιών θα πρέπει να φουσκώσουν γρήγορα τώρα. Να τα ελέγχετε κάθε ή δύο μέρες και να τα μαζεύετε τακτικά, ξεκινώντας από τη βάση του φυτού, πριν τα φασόλια γίνουν αλευρωμένα και η φλούδα τους σκληρή και πικρή. Προσέξτε επίσης τις αφίδες.

8) Μπρόκολο

Μαζεύετε τακτικά κεφάλια μπρόκολου και μεμονωμένες άκρες μπρόκολου που βλασταίνουν. Και οι δύο θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται για να σας προσφέρουν μια συνεχή συγκομιδή.

9) Καρότα

Οι πρώιμες ποικιλίες καρότου είναι καλύτερο να μαζεύονται και να καταναλώνονται όταν είναι ακόμα νεαρές, λεπτές και εξαιρετικά γλυκές. Καταναλώστε τα ωμά, προσθέστε τα σε σαλάτες ή βράστε τα ελαφρά στον ατμό.

10 ) Σέλινο

Η πρώτη σοδειά λεύκανσης ή πράσινου σέλινου θα πρέπει να είναι έτοιμη για συγκομιδή αυτόν τον μήνα. Το ξεσκάλισμα πριν τα ξεθάψετε τα βοηθά να παραμένουν τραγανά περισσότερο.

11) Ροδάκινα και νεκταρίνια

Ο Ιούλιος είναι ο κύριος μήνας για τα πρώιμα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που καλλιεργούνται υπό κάλυψη ή σε πολύ προστατευμένες τοποθεσίες.

12) Μπιζέλια

Τα μπιζέλια σας θα πρέπει να μεγαλώνουν γρήγορα τώρα. Διαλέξτε μια χούφτα κάθε δεύτερη μέρα πριν γίνουν πολύ μεγάλα. Φάτε τα αμέσως, το συντομότερο δυνατό μετά τη συλλογή.

13) Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα πρώιμης σεζόν μπορεί να είναι έτοιμα για συλλογή στο τέλος του μήνα. Προσπαθήστε να τα μαζέψετε όταν είναι ελαφρώς εύκαμπτα, αλλά όχι χυλώδη.

14) Πατάτες

Οι δεύτερες πρώιμες πατάτες θα πρέπει να είναι έτοιμες για συγκομιδή αυτόν τον μήνα. Μόλις εμφανιστούν τα λουλούδια, ξύστε λίγο χώμα και ρίξτε μια ματιά. Σηκώστε τις μικρές ποικιλίες πριν γίνουν πολύ μεγάλες και φάτε τις αμέσως.

15) Ραπανάκια

Συγκομιδή ραπανάκια από τη σπορά που γίνεται στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου. Βγάλτε τα όσο είναι ακόμη μικρά διαφορετικά η γεύση μπορεί να γίνει πολύ πικάντικη.

16) Σμέουρα

Διαλέξτε τα καλοκαιρινά σμέουρα όταν είναι πλήρως χρωματιστά και σπάνε εύκολα, αφήνοντας πίσω το κουκούτσι ή το «καπάκι».

17) Κόκκινες και λευκές σταφίδες

Οι πρώτες σταφίδες ωριμάζουν αυτόν τον μήνα. Κόψτε τους μίσχους ολόκληρους και χαλαρώστε τους στο σπίτι.
Τα τέλεια ώριμα φραγκοστάφυλα μπορούν να είναι αρκετά γλυκά για να τα καταναλώσετε ωμά. Τα μούρα που δεν είναι τόσο ώριμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα ή συντήρηση.

18) Γογγύλια

Συγκομίστε γογγύλια που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια όταν οι ρίζες είναι ακόμα μικρές. Τότε είναι που θα γευτούν την πιο γλυκιά και ξηρή γεύση.

19) Κιχώριο

Τα πρώτα καρβέλια ζάχαρης και το κόκκινο κιχώριο μπορεί να είναι έτοιμα για συγκομιδή. Αν ναι, μπορείτε να τα μαζέψετε τώρα για χόρτα σαλάτας ή να τα αφήσετε να αναπτυχθούν αργότερα μέσα στην εποχή.

20) Τσίλι και πιπεριές

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για τσίλι και πιπεριές, εκτός και αν τις έχετε καλλιεργήσει κρυφά σε ένα τούνελ, οπότε πιθανότατα μπορείτε να μαζέψετε ήδη μερικά.

21) Κολοκυθάκια

Είναι η αρχή της σεζόν με τα κολοκυθάκια και το καλοκαιρινό σκουός. Είναι ικανά να διπλασιαστούν κυριολεκτικά σε μέγεθος σε μια μέρα, γι’ αυτό επιθεωρήστε τα τακτικά και συγκομίστε τα συχνά.

22) Αγγούρια

Συγκομίστε τα πρώτα σας αγγούρια που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους μόλις φτάσουν τα 15-20 εκατοστά σε μήκος. Αργότερα και οι σπόροι είναι πιθανό να είναι δυσάρεστα μεγάλοι.

23) Μάραθο

Κόβουμε τους βολβούς μάραθου με ένα μαχαίρι, περίπου 2,5 εκ. πάνω από το επίπεδο του εδάφους, και αφήνουμε το κούτσουρο στο έδαφος. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, νέα φτερωτά φύλλα θα πρέπει να έχουν φυτρώσει. χρησιμοποιήστε τα σε σαλάτες ή τηγανητές πατάτες.

24) Μπους Πράσινα Φασολάκια

Οι ποικιλίες νάνων θάμνων πιθανότατα θα είναι έτοιμες για συγκομιδή πρώτα. Οι λοβοί μεγαλώνουν με ανησυχητικό ρυθμό και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να επιλέγετε μερικούς κάθε μέρα για να τους πιάσετε όσο είναι ακόμη λεπτοί, τρυφεροί και στα καλύτερά τους.

25) Σκόρδο

Συνεχίστε να σκάβετε το σκόρδο καθώς τα φύλλα κιτρινίζουν και μαραίνονται. Τοποθετήστε τους λαμπτήρες στον ήλιο για να στεγνώσουν εάν σκοπεύετε να τους αποθηκεύσετε. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε τα όσο είναι ακόμα «βρεγμένα».

26) Αγκινάρες

Για να πιάσετε τις αγκινάρες στα καλύτερά τους, μαζέψτε τα κεφάλια όταν είναι παχουλά ενώ τα φύλλα που μοιάζουν με λέπια είναι ακόμα κλειστά και πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα μοβ άνθη.

27) Φραγκοστάφυλα

Τον Ιούλιο, η σταφίδα ωριμάζει σωστά. Μερικά μπορεί να είναι αρκετά γλυκά για να τα φάμε ωμά. Άλλοι πρέπει ακόμα να μαγειρέψουν.

28) Kohlrabi

Οι πρώιμες ποικιλίες αναπτύσσονται γρήγορα και αυτές που έχουν σπαρθεί τον Μάιο μπορεί κάλλιστα να είναι έτοιμες τώρα. Μην τα αφήσετε να γίνουν μεγαλύτερα από μια μπάλα του τένις.

29) Φυλλώδη παντζάρια

Το πολυετές σπανάκι ή τα τεύτλα σπανακιού και το ελβετικό σέσκουλο μπορούν να μαζευτούν τώρα, είτε νεαρά για σαλάτες είτε μεγαλύτερα για να καταναλωθούν μαγειρεμένα.

30) Μαρούλια

Τα μικρά μαρούλια αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα. Μπορείτε να αρχίσετε να τα κόβετε μόλις τα κεντρικά φύλλα αρχίσουν να σχηματίζουν σχήμα καρδιάς.

31) Σκουός και κολοκύθες

Αν προτιμάτε τα σκουός ενώ είναι ακόμα σχετικά μικρά και μικρά, επιλέξτε τα τώρα. Αν το μέγεθος έχει σημασία, αφήστε τα να μεγαλώσουν σε γιγάντιες διαστάσεις.

32) Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια θα πρέπει να φτάσουν σε μέγεθος συγκομιδής αυτόν τον μήνα.

33) Ραβέντι

Είναι η τελευταία σου ευκαιρία για ραβέντι. Μην διαλέξεις τώρα. Αντίθετα, αφήστε το φυτό να αναπτυχθεί κανονικά, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση για να ξεπεράσει τον χειμώνα και να φυτρώσει το επόμενο έτος.

34) Ρόκα

Τα περισσότερα φύλλα μαρουλιού, συμπεριλαμβανομένης της ρόκας που φαίνεται εδώ, μπορούν να συγκομιστούν τώρα. Αντιμετωπίστε τα σαν καλλιέργειες κομμένες και αναγεννημένες: πάρτε ό,τι θέλετε και το φυτό θα φυτρώσει νέα φύλλα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

35) Φασολάκια

Τα πρώτα πράσινα φασόλια της χρονιάς είναι αναμφίβολα τα καλύτερα. Μην συγκρατηθείτε και μην τα αφήσετε πολύ, διαφορετικά θα γίνουν κορδόνια. Όσο υπάρχουν ακόμα λουλούδια, θα συνεχίσουν να σχηματίζονται νέα φασόλια.

36) Ασκαλώνια

Τα πρώτα σας ασκαλώνια θα πρέπει να είναι έτοιμα αυτόν τον μήνα. Είναι έτοιμα να ανυψωθούν όταν το φύλλωμα έχει πεθάνει. Στεγνώστε τα στο έδαφος στον ήλιο ή, εάν ο καιρός είναι υγρός, προστατευμένα σε πλέγματα ή ξύλινα πηχάκια.
Στεγνώστε καλά ή «ωριμάστε» τα ασκαλώνια αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε.

37) Σπανάκι

Συγκομίστε και ποτίστε τακτικά για να μην φουσκώσει το σπανάκι στα ύψη.

38) Κρεμμυδάκια φρέσκα

Συνεχίστε να μαζεύετε φρέσκα κρεμμυδάκια και σπείρετε περισσότερους σπόρους αν θέλετε μια τελευταία τελική συγκομιδή πριν από το τέλος του έτους.

39) Φράουλες

Μαζεύετε τακτικά φράουλες, αφαιρείτε όσες είναι υπερώριμες, παρουσιάζουν σημάδια μούχλας ή έχουν καταστραφεί από γυμνοσάλιαγκες ή πουλιά.

40) Ντομάτες

Αν δεν τα καλλιεργείτε υπό κάλυψη, αυτός θα είναι ο πρώτος σας μήνας για ντομάτες εξωτερικού χώρου. Ωστόσο, αντισταθείτε στον πειρασμό και αφήστε τα πάνω στο κλήμα μέχρι να ωριμάσουν πολύ, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γλυκά και ζουμερά πριν τα μαζέψετε.

10 λαχανικά υψηλής απόδοσης και πολύ κερδοφόρα για καλλιέργεια

Τι να φυτέψετε το καλοκαίρι για μια φθινοπωρινή συγκομιδή