15 λαχανικά των οποίων τους σπόρους μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο

Semons a March !

Η άνοιξη πλησιάζει, αλλά δεν είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τους σπόρους που πρέπει να σπείρουμε τον Μάρτιο! Αυτά τα λαχανικά, τα βότανα και τα φρούτα θα είναι καλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αν βρίσκεστε σε μια περιοχή, όπως εγώ, με αρκετά ζεστό κλίμα, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τα ημερολόγια φύτευσης της περιοχής σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τους χρόνους παγετού στην περιοχή στην οποία βρίσκεστε ή εάν έχετε μετακομίσει πρόσφατα, επικοινωνήστε με τα τοπικά φυτώρια.

Εδώ είναι 15 λαχανικά των οποίων τους σπόρους μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο:

Αυτή η λίστα θα λειτουργεί για τις περισσότερες περιοχές, αλλά ελέγξτε ξανά τη συγκεκριμένη περιοχή σας.

Συνιστώ πάντα τη χρήση συνοδευτικής φύτευσης και αμειψισποράς για καλύτερα αποτελέσματα στον κήπο.

Θυμηθείτε επίσης να χρησιμοποιείτε προστατευτικά κουδούνια σε περίπτωση που μπορεί να εμφανιστούν απροσδόκητα καθυστερημένοι παγετοί.

Ριζώδη λαχανικά που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο:

1) Παντζάρια:

Εάν το χώμα σας δεν έχει πάντα φτάσει τους 10°C τον Μάρτιο, θα πρέπει να περιμένετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε τα παντζάρια σας σε εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια να τα μεταφυτεύσετε αργότερα. Για να βοηθήσετε στη βλάστηση, συνιστάται συχνά να μουλιάζετε τους σπόρους σας για λίγες ώρες πριν τους σπείρετε.

2) Καρότα:

Τα καρότα πρέπει να σπέρνονται απευθείας στον κήπο (μην προσπαθήσετε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικό χώρο και να τα ξαναφυτέψετε). Είναι καλύτερο να τα σπείρετε περίπου 4 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό. Τα καρότα είναι φθινοπωρινή και χειμερινή καλλιέργεια. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε τα καρότα σας.

3) Κρεμμύδια:

Μπορείτε να σπείρετε σπόρους κρεμμυδιού, σπορόφυτα ή φύτρα για αρχή. Παρόλο που τα κρεμμύδια είναι μια «ριζική» καλλιέργεια, το Farmer’s Almanac συνιστά να τα αντιμετωπίζετε ως φυλλώδη καλλιέργεια.

Φυλλώδη πράσινα που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο:

4) Σπανάκι:

Η σπορά του σπανακιού στις αρχές Μαρτίου θα σας δώσει άφθονο χρόνο για να μαζέψετε αυτή τη νόστιμη λιχουδιά πριν το μαγειρέψει η καλοκαιρινή ζέστη. Σπέρνουμε 4 με 6 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό.

5) Μαρούλι:

Βεβαιωθείτε ότι το ανοιξιάτικο μαρούλι σας έχει άφθονο φως, αλλά όχι όλη την ημέρα, δεν θα ανέβει σε κάποια σκιά.

Άλλοι σπόροι λαχανικών που μπορείτε να φυτέψετε τον Μάρτιο:

6) Μπρόκολο:

Δεδομένου ότι είναι συχνά λαχανικό του φθινοπώρου και του αρέσουν οι ψυχρότερες θερμοκρασίες, φυτέψτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία για να σας δώσει χρόνο να μαζέψετε το μπουμπούκι πολύ πριν από το καλοκαίρι. Ορισμένες υβριδικές ποικιλίες είναι ιδανικές για όψιμες καλλιέργειες.

7) Λάχανο:

Ξεκινήστε το λάχανό σας σε εσωτερικούς χώρους περίπου 7 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό.

8) Καλαμπόκι:

Ξεκινήστε απευθείας στον κήπο, όχι σε εσωτερικούς χώρους. σε έδαφος με θερμοκρασία τουλάχιστον 15°C.

9) Αγγούρια:

Φροντίστε να επιλέξετε μια ποικιλία που ταιριάζει στον χώρο σας. Είναι καλύτερο να φυτέψετε στον κήπο μετά τον τελευταίο παγετό.

10) Μπιζέλια:

Σπείρετε μετά τον τελευταίο παγετό σας. Ο αρακάς δεν θα κάνει καλά όταν ζεσταθεί πολύ. Επομένως, εάν το κλίμα είναι πιο ζεστό, μπορεί να θέλετε να περιμένετε μέχρι να αναπτυχθούν τα μπιζέλια το φθινόπωρο.

11) Πιπεριές:

Οι πιπεριές αγαπούν τη ζέστη, αλλά μπορείτε να τις ξεκινήσετε τον Μάρτιο, σε εσωτερικούς χώρους και να τις μεταφυτεύσετε αργότερα.

12) Καλοκαιρινό σκουός:

Ένα άλλο λαχανικό που μπορείτε να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους τον Μάρτιο για μεταφύτευση αργότερα. Το σκουός αγαπά τον ήλιο και την καλή αποστράγγιση.

13) Ντομάτες:

Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή, τα φυτά ντομάτας μπορεί να έχουν ήδη ένα ωραίο ύψος τον Μάρτιο, αλλά αν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, θα θέλετε να ξεκινήσετε τις ντομάτες σας σε εσωτερικούς χώρους και να τις φυτέψετε σε εξωτερικούς χώρους όταν όλα κινδυνεύουν. έχει περάσει.

Σπόροι φρούτων που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο :

14) Πεπόνια:

Μπορείτε να τα ξεκινήσετε τον Μάρτιο για να ξεκινήσετε τον καλοκαιρινό σας κήπο.

Σπόροι βοτάνων που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο:

15) Τα αρωματικά:

Πολλά βότανα αγαπούν τους ζεστούς μήνες, αλλά μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους!

-Ρίγανη
-Θυμάρι
-Η Βασιλική
-άνηθο
-ΣΟΦΌΣ

Τι να κάνετε στον λαχανόκηπο τον Μάρτιο

9 καλλιέργειες για φύτευση τον Αύγουστο για φθινοπωρινές και χειμερινές συγκομιδές