10 Μικροπράσινα, μικροπράσινα ή βλαστημένοι σπόροι για να αναπτυχθούν

Ανακαλύψτε 10 φυλλώδη πράσινα λαχανικά και αρωματικά βότανα που είναι ιδανικά για καλλιέργεια σε μικροπράσινα.

Τα μικροπράσινα προσφέρουν μια έκρηξη θρεπτικών συστατικών και γεύσεων στα πιάτα μας και μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους σε μόλις μια εβδομάδα.

Τα μικροπράσινα, ή τα μικροφύλλα, είναι τα σπορόφυτα φυλλωδών βοτάνων και φυτών που γενικά δεν χρειάζεται να μεγαλώσουμε στο πλήρες μέγεθός τους πριν από τη συγκομιδή. Τα μικροπράσινα είναι γρήγορα, εύκολα και καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε ένα περβάζι που είναι ιδανικό.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μικροπράσινα παρακάτω. Επιλέξτε φυλλώδη χόρτα και βότανα που έχουν υπέροχη γεύση όταν μεγαλώσουν πλήρως και θα βρείτε τη γεύση τους ακόμα πιο έντονη σε μικρομορφή.

Εδώ είναι 10 από τα καλύτερα βλαστάρια για να αναπτυχθούν.

1 Ραπανάκια

Ένα από τα ωραιότερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα φύλλα, με κόκκινους μίσχους και ελαφριά γεύση που είναι υπέροχο στα σάντουιτς και ανακατεύει τις πατάτες.

Μπορείτε να αποκτήσετε νεαρά φύλλα ραπανάκι σε μόλις 7 ημέρες.

2 κόλιανδρος

Τα μικροσκοπικά αρωματικά φύλλα μπορούν να προστεθούν σε κάρυ, σούπες με ζυμαρικά και τηγανητές πατάτες – δεν απαιτείται κοπή.

Μπορείτε να πάρετε νεαρά φύλλα κόλιανδρου σε μόλις 14 ημέρες.

3 Μπρόκολο

Αρκετά διαφορετικό από το ενήλικο φυτό, το μικρο μπρόκολο έχει μια πικάντικη γεύση που θα κοσμεί τις σαλάτες και τις ομελέτες.

Μπορείτε να πάρετε νεαρά φύλλα μπρόκολου σε μόλις 7 ημέρες.

4 σπανάκια

Τα φύλλα του σπανακιού είναι γλυκά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι ιδανικά για σαλάτες, ειδικά όταν ανακατεύονται με άλλα πιο πιπεράτα φύλλα ή ρίχνονται σε ριζότο ή ομελέτα.

Μπορείτε να πάρετε φύλλα baby σπανάκι σε μόλις 10 ημέρες.

5 ρόκα

Η καλλιέργεια φύλλων μικρορόκας μέντας είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε το πρόβλημα των ψύλλων σκαθαριών που μπορεί να επηρεάσουν τα ενήλικα φυτά. Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε μια πιπεράτη πινελιά στις σαλάτες.

Μπορείτε να πάρετε φύλλα μωρού ρόκας σε μόλις 7 ημέρες.

6 Παντζάρια

Χρησιμοποιήστε τα κόκκινα φύλλα των νεαρών βλαστών παντζαριών για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα και μια γλυκιά, γήινη γεύση στις φυλλώδεις σαλάτες.

Μπορείτε να αποκτήσετε νεαρά φύλλα παντζαριού σε μόλις 10 ημέρες.

7 Μουστάρδα

Διαλέξτε τις ποικιλίες κρότου και κόκκινων φύλλων για επιπλέον ενδιαφέρον και προσθέστε τις στις πατάτες σας και σε άλλα ανατολίτικα πιάτα για μια φλογερή απόλαυση.

Μπορείτε να πάρετε νεαρά χόρτα μουστάρδας σε μόλις 7 ημέρες.

8 Μάραθος

Ο μικρομάραθος αποφεύγει την κακή συνήθεια των ενήλικων φυτών να ανθίζουν πολύ νωρίς, αλλά έχει όλη την ένταση γλυκάνισου που χρειάζεστε. Απλώνουμε πάνω από το ψάρι ή ανακατεύουμε με ζυμαρικά ή ριζότο.

Μπορείτε να αποκτήσετε νεαρά φύλλα μάραθου σε μόλις 10 ημέρες.

9 Λε Μιζούνα

Η Micro mizuna είναι ένας άλλος γρήγορος καλλιεργητής που είναι εξαιρετικός για να προσθέσει μια νότα πράσινου και μια νότα πιπεριού σε σαλάτες και ασιατικά πιάτα, όπως stir fries.

Μπορείτε να πάρετε νεαρά φύλλα mizuma σε μόλις 7 ημέρες.

10 Ο Βασιλίσκος

Ο εξαιρετικά αρωματισμένος, μικροβασιλικός είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί από το ενήλικο φυτό, το οποίο μπορεί να είναι επιρρεπές σε σήψη και ωίδιο. Τα νεαρά φύλλα βασιλικού είναι νόστιμα και αν τα σκορπίσετε πάνω από μια σαλάτα με ντομάτες και μοτσαρέλα, θα έχει το αποτέλεσμα. Αναζητήστε μωβ ποικιλίες για περισσότερο χρώμα.

Μπορείτε να αποκτήσετε νεαρά φύλλα βασιλικού σε μόλις 10 ημέρες.

10 μυστικά για την καλλιέργεια φράουλας στον κήπο σας

10 πολυετή λαχανικά για ψυχρά κλίματα