10 λόγοι για να δημιουργήσετε τον δικό σας λαχανόκηπο

Έχετε σκεφτεί ποτέ να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά;

Η δημιουργία του δικού σας λαχανόκηπου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αφθονία λαχανικών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά είναι ένα σωρό οφέλη που αποκομίζουμε και σας προτείνω να ανακαλύψετε και απλά να το συνειδητοποιήσετε, αν δεν το έχετε. η υπόθεση.

Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να φυτέψετε έναν λαχανόκηπο φέτος!

1) Τα φρέσκα λαχανικά του κήπου έχουν πολύ καλύτερη γεύση από τα λαχανικά που αγοράζονται από το κατάστημα.

Αν δεν έχετε φάει ποτέ μια ντομάτα από τον κήπο που είναι ελαφρώς ζεστή από τον καλοκαιρινό ήλιο, κάτι σας έχει διαφύγει σοβαρά.

Τα λαχανικά από το κατάστημα μαζεύονται πριν προλάβουν να ωριμάσουν, μετά αποστέλλονται στο μπακάλικο όπου «ωριμάζουν» σε κουτί. Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πραγματικά δεν ωριμάζουν. Όταν αφήνονται να ωριμάσουν στο φυτό, είναι γεμάτα με γεύση που απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα που παίρνετε στο κατάστημα.

Αν δεν έχετε χώρο για κήπο, η αγορά ενός αγρότη θα σας προσφέρει λαχανικά με την ίδια φρέσκια γεύση που μαζεύτηκαν εκείνο το πρωί και θα κολλήσετε!

2) Τα λαχανικά του κήπου παραμένουν φρέσκα περισσότερο.

Αυτό είναι κάτι που μου πήρε λίγο χρόνο για να το πετύχω. Και το κατάλαβα μόνο μετά το τέλος του καλοκαιριού και αγόρασα λαχανικά στο κατάστημα. Άρχισαν να μαλακώνουν μέσα σε λίγες μέρες.

Είχα μερικές δροσερές εβδομάδες με λαχανικά από τον κήπο μου. Επειδή τα λαχανικά του καταστήματος μάζευαν μια ή δύο εβδομάδες πριν βγουν στα ράφια, έχανα τη διάρκεια ζωής που είχα όταν τα μάζεψα από τον κήπο μου.

3) Υπάρχει μια ατελείωτη γκάμα ποικιλιών για να διαλέξετε.

Ακόμα κι αν δεν κοιτάξετε ποτέ τις δυνατότητες, μπορείτε να προμηθευτείτε τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών από το φυτώριο της περιοχής σας.

Στο παντοπωλείο, έχετε ίσως 5 διαφορετικά είδη ντομάτας για να διαλέξετε. Όταν πας να αγοράσεις φυτά, υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες. Και αν κοιτάξετε τους σπόρους, υπάρχουν εκατοντάδες για να διαλέξετε.

Ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα να κάνουμε είναι να δοκιμάζουμε νέα πράγματα…γιατί μπορούμε! Αν τα παιδιά θέλουν μωβ καρότα, φυτεύουμε μωβ καρότα. Αν βρω νέα ποικιλία κολοκυθιών, δοκιμάζουμε.

Η καλλιέργεια των δικών μας λαχανικών σημαίνει ότι δεν περιοριζόμαστε σε αυτό που πιστεύει ότι θέλουμε το παντοπωλείο.

4) Δεν κοστίζει πραγματικά περισσότερο για τα βιολογικά λαχανικά.

Ομολογώ ότι δεν αγοράζω συνεχώς όλα τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά και δεν έχω τον προϋπολογισμό για το παντοπωλείο.

Αλλά όσον αφορά την κηπουρική, προσπαθώ να το διατηρήσω βιολογικό γιατί δεν κοστίζει πραγματικά περισσότερο.

Χρησιμοποιώ οργανικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά, και όταν συγκρίνω το κόστος αυτών με τα μη βιολογικά, είναι συγκρίσιμα. Η διαφορά τιμής για τους σπόρους είναι τόσο μικρή όταν σκέφτεστε την ποσότητα τροφής που παίρνετε από κάθε μικρό πακέτο που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Αλλά ακόμα κι αν δεν αγοράζετε βιολογικούς σπόρους και φυτά, αν δεν τους ψεκάζετε με χημικά, θα είστε πολύ καλύτερα από το να αγοράζετε μη βιολογικά λαχανικά από τα καταστήματα.

5) Θα χαρείτε να φάτε τα λαχανικά σας.

Είναι αστείο πόσο λατρεύουν τα παιδιά μου να τρώνε λαχανικά από τον κήπο μας που δεν θα μπορούσα να τα πείσω να φάνε διαφορετικά. Αν το δουν να μεγαλώνει, είναι πιο ενθουσιασμένοι να το φάνε αργότερα.

Τα παιδιά θα ζητήσουν γεύματα με νουντλς κολοκυθιού. Και όλα αυτά επειδή είναι τόσο ενθουσιασμένοι που τρώνε το φαγητό που βοήθησαν να αναπτυχθούν.

Και ακόμα κι αν δεν έχετε παιδιά, θα είστε πιο ενθουσιασμένοι να γεμίσετε το πιάτο σας με καλοσύνη από τον κήπο σας. Εάν έχετε βάλει ποτέ στόχο να τρώτε περισσότερα λαχανικά, η δημιουργία ενός λαχανόκηπου είναι η απάντηση!

6) Θα μάθετε ένα πολύ χρήσιμο νέο χόμπι.

Νομίζω ότι είναι πάντα καλό να μαθαίνεις κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε μια κρίση.

Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να βασιστώ αποκλειστικά στην ικανότητά μου να καλλιεργώ τη δική μου τροφή. Αλλά αν έπρεπε να το κάνω, θα είχα τη γνώση να το κάνω. Και μετά ίσως μερικές κότες και κατσίκες για να μάθουν πώς να τις φροντίζουν και να γίνουν λίγο πιο ανεξάρτητες!

7) Θα έχετε πάντα αρκετά για να φάτε, ακόμα κι αν δεν θέλετε να πάτε για ψώνια.

Υπάρχουν μέρες που απλά δεν θέλω να φύγω από το σπίτι.

Όταν έχω φαγητό στον κήπο μου για συγκομιδή, μπορώ να αποφύγω τα ψώνια γιατί ξέρω ότι μπορώ να μαγειρέψω ένα αξιοπρεπές δείπνο.

Το πιο απλό δείπνο, που είναι τόσο νόστιμο και υγιεινό, και δεν απαιτεί ταξίδι στο μαγαζί, είναι το κορυφαίο.

8) Μπορείτε να αποθηκεύσετε φαγητό για να φάτε αργότερα μέσα στο έτος.

Αυτό είναι κάτι που έμαθα από τους γονείς μου όταν ήμουν μικρός. Φυτέψαμε στον τεράστιο κήπο και μετά περάσαμε όλο τον μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο συντηρώντας και φροντίζοντας τη σοδειά.

Κάθε χρόνο μπορώ να έχω αρκετές ντομάτες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον υπόλοιπο χρόνο, οπότε δεν χρειάζεται ποτέ να τις αγοράσω. Άλλη μια εξαιρετική ικανότητα που πρέπει να έχετε και ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε τον κήπο σας να σας ταΐσει ακόμα και όταν τελειώσει η καλλιεργητική περίοδος.

9) Διδάσκει για την εργασία, τις δυσκολίες και τους κινδύνους της.

Η κηπουρική είναι συχνά σκληρή δουλειά! Αλλά η δουλειά που μαθαίνουμε στον κήπο ως παιδί ή νέος ενήλικας θα μας κάνει καλύτερους εργάτες ως ενήλικες.

Είναι απλώς κάτι που πρέπει να μάθει κανείς. Δυστυχώς, πολλά παιδιά αυτές τις μέρες δεν έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι συμβαίνει όταν βάζετε πραγματικό ιδρώτα, πόνο στην πλάτη, φουσκάλες στα χέρια σας. Ελπίζω τα παιδιά μου να ωφεληθούν λίγο βοηθώντας με στον κήπο κάθε χρόνο.

10) Αίσθημα υπερηφάνειας.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος κάθε χρόνο όταν αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι αρχίζουν να φυτρώνουν. Ορκίζομαι ότι είναι θαύμα που ένα φυτό κανονικού μεγέθους μπορεί να αναπτυχθεί από έναν τόσο μικρό σπόρο. Και τότε αυτό το φυτό μπορεί να παράγει αρκετή τροφή για να ταΐσω την οικογένειά μου, τους φίλους και τους γείτονές μου!

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που το βλέπω όλο αυτό να μεγαλώνει που ελέγχω τον κήπο μου κάθε μέρα! Μετά βγάζω κάθε είδους φωτογραφίες. Είναι τόσο ωραίο να μπορείς να κάνεις τόσα πολλά με τόσα λίγα. Και νομίζω ότι το να είσαι περήφανος για κάτι είναι καλό πράγμα!

Ελπίζω να σας έπεισα αν χρειαστεί, ποιοι είναι οι λόγοι σας για να δημιουργήσετε ή να θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας λαχανόκηπο;

Τι να σπείρουμε στον λαχανόκηπο στα μέσα Φεβρουαρίου

6 χειμωνιάτικα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο χιόνι