Όλα όσα πρέπει να κάνετε στον λαχανόκηπο τον Φεβρουάριο

Όταν άρχισα να καλλιεργώ λαχανικά, χρειαζόμουν πραγματικά τις πληροφορίες να βρίσκονται σε ένα μέρος, ώστε να μπορώ να τις δω εύκολα. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι έπρεπε να ψάξω για πολλές μικρές πληροφορίες από δεξιά προς τα αριστερά, διάσπαρτες μεταξύ ιστοσελίδων και βιβλίων. Πριν, μου πήρε πολύ χρόνο για να βρω τις πληροφορίες που χρειαζόμουν.

Σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να έχω όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα μέρος. Έτσι, προς όφελος των οικιακών κηπουρών, σας φέρνω μια μηνιαία λίστα υποχρεώσεων και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μπορώ να σκεφτώ.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας έχουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα, μπορεί να παγώσει ακόμα στο βορρά και όχι στο νότο. Επομένως, αυτός είναι ένας γενικός οδηγός.

1) Συγκομίστε λαχανικά και χειμωνιάτικες σαλάτες:

Τον Φεβρουάριο μπορείτε να μαζέψετε χειμωνιάτικες σαλάτες και λαχανικά όπως λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, παστινάκι, σελινόριζα, πράσα, κουνουπίδι, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, ρουστίκ μαρούλια, αρνίσιο μαρούλι, κάρδαμο και χειμωνιάτικη γλιστρίδα, mizuna και μπρόκολο που βλασταίνει νωρίς.

2) Σπέρνετε ορισμένα λαχανικά και σαλάτες:

Τα κουκιά μπορούν να σπαρθούν σε εξωτερικούς χώρους, εάν το έδαφος δεν είναι παγωμένο ή βρεγμένο.
Τα ανθεκτικά μπιζέλια μπορούν να σπαρθούν σε εξωτερικούς χώρους σε πιο ήπιες περιοχές ή υπό κάλυψη.
Τα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους αλλά πρέπει να έχουν ελάχιστη θερμοκρασία 10°C.

Οι πρώτες ποικιλίες κολράμπι, λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο που θα φυτρώσουν μπορούν να σπαρθούν αυτό το μήνα σε εσωτερικούς χώρους και αγκινάρες, μαρούλια, πράσα, ραπανάκια, κόλιανδρος, βασιλικός, σπανάκι και οι ντομάτες και τα αγγούρια επίσης μέσα.

Βρείτε μια λίστα με 10 λαχανικά για σπορά τον Φεβρουάριο.

3) Φυτέψτε μερικά λαχανικά (αν το έδαφος δεν είναι παγωμένο ή βρεγμένο):

Το σκόρδο μπορεί να φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους.
Μπορούν να φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα και γυμνοί θάμνοι.
Οι αγκινάρες της Ιερουσαλήμ μπορούν να σκαφτούν και να ξαναφυτευτούν και σετ ραβέντι μπορούν επίσης να φυτευτούν αυτόν τον μήνα.

4) Εργασίες που πρέπει να γίνουν στον λαχανόκηπο

Σηκώστε τις υπόλοιπες αγκινάρες της Ιερουσαλήμ και σκάψτε σε λίπασμα ή κοπριά. Φυτέψτε τα σε βάθος 10 έως 15 cm, σε απόσταση μεταξύ τους 30 έως 40 cm.

Ζεστάνετε το χώμα με πλαστικό ή χαρτόνι στα σημεία που θα φυτέψετε σύντομα καλλιέργειες, για παράδειγμα για φασόλια ή ασκαλώνια.

Συνεχίστε να φυτεύετε γυμνόριζα δέντρα και οπωροφόρα θάμνους για την ποιότητα της ριζοβολίας τους, την ταχύτερη ανάκτησή τους και την πολύ πιο ελκυστική τιμή τους από ότι σε δοχεία ή κουβάδες.

Κόψτε τα φθινοπωρινά σμέουρα ακριβώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους καθώς παράγουν καρπούς σε νέα ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ρίξτε μια ματιά στο σωρό κομποστοποίησης και ποτίστε το αν είναι στεγνό.

Ολοκληρώστε το σκάψιμο του οικοπέδου σας εάν δεν είναι πνιγμένο ή παγωμένο. Εάν είναι λίγο υγρό, χρησιμοποιήστε μια σανίδα για να σταθείτε ενώ σκάβετε, για να κατανείμετε το βάρος σας ομοιόμορφα.

Μην ξεχάσετε να ταΐσετε τα πουλιά και να προσθέσετε νερό για να πιουν.

Συνεχίστε να αφαιρείτε τυχόν πεσμένα κίτρινα φύλλα γύρω από τα brassicas σας καθώς μπορεί να φιλοξενούν παράσιτα.

Παραγγείλετε σπόρους για το επόμενο έτος και προγραμματίστε την αμειψισπορά του επόμενου έτους.

Ζιζάνια και σάπια φύλλα γύρω από εγκατεστημένα οπωροφόρα δέντρα.

Ελέγξτε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε αποθηκεύσει. Να θυμάστε ότι ένα κακό φρούτο ή λαχανικό μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σοδειά αν δεν το αφαιρέσετε αρκετά γρήγορα.

Ολοκληρώστε το κλάδεμα οπωροφόρων δέντρων και θάμνων (εκτός από κερασιές και δαμάσκηνα) εκτός εάν ο καιρός έχει γίνει πολύ κρύος. Θα αρχίσουν να βγαίνουν από τον λήθαργο τον Μάρτιο.

Αγοράστε πατατόσπορο και «κόψτε» τους βάζοντάς τους σε χαρτοκιβώτια αυγών ή δίσκους με τα «μάτια» προς τα επάνω. Αφήστε τα σε ένα δροσερό, φωτεινό δωμάτιο.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι πασσάλοι και τα στηρίγματα φρούτων σας είναι σταθερά και επισκευάστε τα εάν χρειάζεται, ενώ τα φυτά είναι αδρανοποιημένα.

Εάν καλλιεργείτε βερίκοκα, ροδάκινα ή νεκταρίνια σε προστατευμένη τοποθεσία με νότιο προσανατολισμό, μπορεί να αρχίσουν να ανθίζουν τον Φεβρουάριο. Καλύψτε τα για να τα προστατέψετε από τη βροχή και τον παγετό. Ίσως χρειαστεί να επικονιάσεις τα λουλούδια με το χέρι.

5) Προσοχή για παράσιτα και ασθένειες Φεβρουαρίου:

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι λατρεύουν να σκάβουν και να τρώνε πρόσφατα φυτεμένα φασόλια, σπόρους, πρώιμο μπιζέλια και σκόρδο.

Οι γυμνοσάλιαγκες μπορεί να είναι ακόμα πρόβλημα ακόμα και τον Φεβρουάριο.

Ελέγξτε τις μηλιές και τις αχλαδιές για σημάδια καρκίνου και κόψτε τυχόν άρρωστο ξύλο.

Αναζητήστε το «άκαρι του μεγάλου οφθαλμού» στη μαύρη σταφίδα. Τα μπουμπούκια θα φαίνονται μεγάλα και πρησμένα εάν επηρεαστούν.

Ελπίζουμε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς.

7 φυτικά δίδυμα που μεγαλώνουν τέλεια μαζί

Τα 10 καλύτερα λαχανικά που μεγαλώνουν σε δοχεία