Τι σπόρους να σπείρουμε τον Ιανουάριο με τα παιδιά

παιδί που σπέρνει σπόρους τον Ιανουάριο

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά σπέρνοντας σπόρους τον Ιανουάριο μαζί με τα παιδιά σας.
Γιατί να μην καλωσορίσετε το νέο έτος με μερικές διασκεδαστικές ιδέες κηπουρικής για παιδιά; Η κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα μικρά σας να βγουν έξω τον Ιανουάριο.

Αν και βρισκόμαστε στη μέση της κρύας χειμερινής περιόδου, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ζεσταθείτε και να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τον κήπο σας για τη νέα σεζόν σπέρνοντας σπόρους έτοιμους για το επόμενο έτος. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις γιορτές για να σπείρετε σπόρους τον Ιανουάριο μαζί με τα παιδιά.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για το τι να φυτέψετε τον Ιανουάριο, καθώς και ορισμένες δραστηριότητες κηπουρικής που πρέπει να κάνουν τα παιδιά σας μόλις τελειώσουν με τη βοήθεια στον κήπο.

Τι σπόρους μπορώ να σπείρω με τα παιδιά μου τον Ιανουάριο;

Αν και ο παγετός μας αρέσει να μας επισκέπτεται τα περισσότερα πρωινά τους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν ακόμα λουλούδια και λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Ιανουάριο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να κρατήσετε τα μικρά πράσινα χέρια απασχολημένα φέτος το νέο έτος.

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε και να επιλέγετε τους σπόρους σας για σπορά τον Ιανουάριο, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα νεκρά φύλλα που έχουν μαζευτεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Εκτός από το ότι βοηθά στην προετοιμασία του κήπου σας για νέα φυτά, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά σας να βρουν και να αναγνωρίσουν ορισμένα έντομα που έχουν χτίσει τα μικρά τους σπίτια κάτω από τους θάμνους και ανάμεσα στα φύλλα.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από το μικρό παιδί σας να φοράει γάντια γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι αιχμηρά πράγματα μπορεί να κρύβονται κάτω από το σάπια φύλλα.

Τι να καλλιεργήσετε τον Ιανουάριο που θα επιβιώσει από το κρύο του χειμώνα;

Έχουμε συμπεριλάβει μια μη εξαντλητική λίστα με το τι πρέπει να φυτέψετε τον Ιανουάριο παρακάτω, η οποία περιλαμβάνει μερικά κοινά λαχανικά που χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές (απλώς βεβαιωθείτε ότι όταν επιλέγετε την ποικιλία ότι μπορεί να καλλιεργηθεί αυτή την εποχή του χρόνου, αυτό θα πρέπει να είναι σας είπε στο πίσω μέρος του πακέτου σπόρων):

1 – Κρεμμύδια

Πολλές ποικιλίες κρεμμυδιών μπορούν να φυτευτούν αυτή την εποχή, αλλά μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν πρώτα σε θερμοκήπιο.

2 – Νεροκάρδαμο

Αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό σαλάτας μπορεί να φυτευτεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Απλώς τοποθετήστε μερικούς σπόρους σε ένα υγρό κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε το στο ηλιόλουστο περβάζι. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν να τα παρακολουθούν να μεγαλώνουν! Δοκιμάστε να τα επανατοποθετήσετε όταν μεγαλώσουν πλήρως, θα κινηθεί το κάρδαμο προς το φως του ήλιου;

3 – Φασόλια

Σπείρετε τον Ιανουάριο για να πάρετε την πρώτη σας συγκομιδή τον Μάιο/Ιούνιο, είναι ιδανικό για ένα νόστιμο καλοκαιρινό συνοδευτικό.

4- Λεμονόχορτο

Ένα όμορφο μυρωδάτο και γρήγορα αναπτυσσόμενο βότανο που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε ταϊλανδέζικα και βιετναμέζικα πιάτα. Ένα εξαιρετικό αισθητηριακό ζιζάνιο για την απόλαυση των παιδιών σας.

5- ασκαλώνια μπανάνας

Μια πιο γλυκιά εναλλακτική από το κανονικό κρεμμύδι, τα ασκαλώνια μπανάνας μπορούν να σπαρθούν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Εκτός από τους σπόρους που θα φυτέψετε τον Ιανουάριο με τα παιδιά, υπάρχουν τόσες πολλές άλλες διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το μικρό σας που μπορεί να κάνει έξω το χειμώνα, να κρύβει τα tablet και άλλες κονσόλες παιχνιδιών και να τα φέρνει έξω σε υπαίθριες δραστηριότητες, ακόμα κι αν το κάνει. βουρκώνουν στην αρχή, θα σε ευχαριστήσουν αργότερα.

8 μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για να καλλιεργήσετε μελιτζάνες

8 σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στον λαχανόκηπο τον Απρίλιο