Τι να φυτέψετε το καλοκαίρι για μια φθινοπωρινή συγκομιδή

Ναι, είναι πραγματικά δυνατό να ξαναφυτέψετε έναν λαχανόκηπο στα μέσα του καλοκαιριού. Ή, αν δεν είχατε την ευκαιρία να ξεκινήσετε πριν, ξεκινήστε φυτεύοντας τον πρώτο σας κήπο της σεζόν!

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν χάσατε την ευκαιρία να φυτέψετε έναν κήπο φέτος την άνοιξη, υπάρχει ακόμα χρόνος για να καλλιεργήσετε τα λαχανικά σας φέτος. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, η λίστα με αυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι αρκετά μεγάλη.

Η αναφύτευση ενός κήπου στα μέσα του καλοκαιριού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον κήπο σας σε παραγωγή μέχρι το φθινόπωρο.

Η φύτευση νέων σπόρων για καλλιέργειες λαχανικών στα μέσα του καλοκαιριού είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τον κήπο σε πλήρη παραγωγή μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, καθώς όχι μόνο παρέχει στην οικογένειά σας πρόσθετα προϊόντα, αλλά είναι επίσης πιο εύκολο από ποτέ τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, η έναρξη νέων καλλιεργειών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη για τον κηπουρό και τα φυτά!

Για τον κηπουρό, είναι μια ευκαιρία να φυτέψει χωρίς να ανησυχεί για τον παγετό. Εξαλείφει επίσης τα προβλήματα μούχλας και σήψης που μπορεί να υπάρχουν σε δροσερό, υγρό και μερικές φορές υπερβολικά βροχερό ανοιξιάτικο καιρό.

Για τα φυτά, το ζεστό καλοκαιρινό έδαφος επιτρέπει στους σπόρους να βλαστήσουν γρήγορα. Και οι πολλές ώρες της ημέρας, σε συνδυασμό με τις ζεστές, υγρές νύχτες του καλοκαιριού, κάνουν θαύματα για γρήγορη και σταθερή ανάπτυξη των φυτών!

Το κλειδί της επιτυχίας κατά την αναφύτευση του κήπου σας το καλοκαίρι είναι να επιλέξετε ποικιλίες που θα αναπτυχθούν και θα ωριμάσουν αρκετά γρήγορα ώστε να παράγουν μια δεύτερη πλήρη φθινοπωρινή καλλιέργεια πριν από το χειμώνα. Και ίσως εκπλαγείτε με το πόσα λαχανικά μπορούν να ξαναφυτευτούν!

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες καλλιέργειες για αναφύτευση:

Φασολάκια

Τα πράσινα φασόλια είναι εξαιρετικά για την καλλιέργεια πολλαπλών καλλιεργειών σε μία μόνο καλλιεργητική περίοδο.

Τα πράσινα φασόλια που φυτεύονται την άνοιξη αρχίζουν γενικά να ξεθωριάζουν από τα μέσα έως τα τέλη Ιουλίου. Αλλά η φύτευση ξανά στα μέσα του καλοκαιριού θα δώσει μια νόστιμη 2η συγκομιδή όταν φτάσει το φθινόπωρο.

Επιλέξτε ποικιλίες που μπορούν να πάνε από σπόρο σε συγκομιδή σε 60 ημέρες, τα πράσινα φασόλια είναι μια τέλεια επιλογή για καλοκαιρινή φύτευση.

αγγούρια

Οι σπόροι του αγγουριού βλασταίνουν και αναπτύσσονται γρήγορα σε ζεστό καλοκαιρινό έδαφος και όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή. Για το λόγο αυτό αποτελούν εξαιρετική επιλογή για αναφύτευση καλοκαιρινού λαχανόκηπου.

Οι ποικιλίες αγγουριών ωριμάζουν σε μόλις 50-65 ημέρες. Έχοντας αυτό κατά νου, η φύτευση στα μέσα Ιουλίου είναι ιδανική για μια συγκομιδή Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου.

Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, πολλά από τα παράσιτα που βλάπτουν τα αγγούρια την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού δεν είναι τόσο διαδεδομένα τα μέσα του καλοκαιριού.

Πολύ καλή επιλογή είναι και τα τουρσιά, μεγαλώνει γρήγορα και δίνει πολλά τέλη καλοκαιριού και φθινόπωρο.

Κολοκύθι

Τα κολοκυθάκια είναι ένα άλλο λαχανικό που πηγαίνει από το σπόρο στη συγκομιδή αρκετά γρήγορα. Στην πραγματικότητα, ορισμένες ποικιλίες παράγουν συγκομιδή σε μόλις 50 ημέρες!
Τα κολοκυθάκια ωριμάζουν γρήγορα σε ζεστό καλοκαιρινό έδαφος.

Κατά την αναφύτευση κολοκυθιών και αγγουριών στον καλοκαιρινό λαχανόκηπο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το τακτικό πότισμα είναι ένα μεγάλο κλειδί για την επιτυχία. Και οι δύο καλλιέργειες απαιτούν μια σταθερή παροχή νερού για να γεμίσουν τα φρούτα, επομένως ποτίστε καλά.

Μαρούλι / Καλέ / Σπανάκι

Όλη η οικογένεια των «πράσινων» είναι ιδανική για καλοκαιρινή αναφύτευση στον λαχανόκηπο. Το μαρούλι, το λάχανο, το σπανάκι και άλλα παρόμοια χόρτα φυτρώνουν και αναπτύσσονται γρήγορα.

Πολλές ποικιλίες είναι έτοιμες για συγκομιδή σε μόλις 25-30 ημέρες μετά τη φύτευση. Σπέρνετε μερικές σειρές σπόρων τον Ιούλιο και μετά πάλι κάθε 3 εβδομάδες μέχρι τον Αύγουστο για φρέσκες σαλάτες το φθινόπωρο.
Οι καλλιέργειες σαλάτας μπορούν να ξαναφυτευτούν πολλές φορές ανά εποχή.

Με καλοκαιρινή φύτευση, μεγαλώστε στις πιο σκιερές περιοχές του κήπου σας ή ακόμα και δίπλα σε καλλιέργειες αγρού. Προτιμούν τον δροσερό καιρό, που θα τους εμποδίσει να βιδωθούν.

Τα μπιζέλια

Αν αγαπάτε τον αρακά, η αναφύτευση στον καλοκαιρινό κήπο είναι απαραίτητη! Με τη φύτευση στα τέλη Ιουλίου, ο αρακάς θα είναι έτοιμος να ανθίσει και να παράγει καθώς επικρατούν δροσερές φθινοπωρινές θερμοκρασίες – και αυτό είναι τέλειο για μια δυνατή, υγιή καλλιέργεια.

Τα σπαστά μπιζέλια και τα μπιζέλια είναι εξαιρετικά για δεύτερες φυτεύσεις. Το ίδιο και τα παραδοσιακά μπιζέλια, αλλά φροντίστε να επιλέξετε ποικιλίες γρήγορης συγκομιδής για δεύτερες φυτεύσεις. Αυτά θα ωριμάσουν πιο γρήγορα από το σκαρφάλωμα του αρακά.

Ετήσια βότανα

Όταν ξαναφυτεύετε τον λαχανόκηπό σας το καλοκαίρι, μην ξεχνάτε τα ετήσια βότανα!

Υπάρχουν αρκετά βότανα που μπορούν εύκολα να σπαρθούν και να αναπτυχθούν ξανά στα μέσα του καλοκαιριού για μια υπέροχη φθινοπωρινή συγκομιδή. Ο βασιλικός, ο κόλιανδρος, ο μαϊντανός και ο άνηθος είναι όλες εξαιρετικές επιλογές για μια δεύτερη φθινοπωρινή συγκομιδή.
Ο βασιλικός αναπτύσσεται γρήγορα από τους σπόρους και μπορεί να είναι έτοιμος για δεύτερη συγκομιδή στις αρχές του φθινοπώρου.

Όλα αυτά τα αρωματικά βότανα μπορούν να είναι χρήσιμα για τον αρωματισμό σούπες, σάλτσες και πολλά άλλα κατά τη συντήρηση του κήπου. Και μην σταματήσετε μόνο με ετήσια βότανα.

Εάν θέλετε να επεκτείνετε την επιλογή των βοτάνων που καλλιεργούνται στο σπίτι, τα μέσα του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή. Το θυμάρι, η ρίγανη και το σχοινόπρασο μπορούν να φυτευτούν ή να μεταφυτευτούν με ασφάλεια στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό δίνει σε αυτά τα πολυετή χόρτα άφθονο χρόνο να προσαρμοστούν και να αφήσουν μόνιμες ρίζες πριν από το χειμώνα.

Μερικά λαχανικά που πρέπει να αποφύγετε:

Και τέλος, υπάρχουν μερικές καλλιέργειες λαχανικών που πρέπει να αποφύγετε κατά την αναφύτευση ενός καλοκαιρινού λαχανόκηπου. Οι πατάτες, οι ντομάτες και οι πιπεριές απλά δεν είναι καλές υποψήφιες για καλοκαιρινή αναφύτευση.

Δυστυχώς, οι ντομάτες και οι πιπεριές δεν μπορούν να ξαναφυτευτούν στα μέσα του καλοκαιριού.

Αυτές οι καλλιέργειες χρειάζονται 75 έως 90 ημέρες ή περισσότερες για να ωριμάσουν, και στις περισσότερες περιοχές οι παγετοί αρχίζουν πριν τα φυτά να παράγουν βρώσιμους καρπούς.

Μη διστάσετε να συμπληρώσετε με τις δικές σας συμβουλές στα σχόλια!

Καλή σοδειά!

40 φρούτα και λαχανικά για συγκομιδή τον Ιούλιο στον λαχανόκηπο

11 συμβουλές για την προετοιμασία του φθινοπωρινού λαχανόκηπου