Τι να σπείρουμε στον λαχανόκηπο στα μέσα Φεβρουαρίου

σπορά μέσα Φεβρουαρίου

Σήμερα θα δούμε τι θα σπείρουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Αφορά κυρίως τη σπορά σε εσωτερικούς χώρους για να ξεκινήσετε τη σεζόν. Όταν ξεκινάτε τη φύτευση, φυσικά, διαφέρει από περιοχή ανάπτυξης σε περιοχή ανάπτυξης, οπότε φροντίστε να το λάβετε υπόψη. Κανονικά είναι καλό να ξεκινήσετε γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου για τους περισσότερους από τους σπόρους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Αμέσως μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Προετοιμασία πριν την έναρξη της σποράς

Πριν συζητήσουμε τα φυτά που μπορούμε να φυτέψουμε τον Φεβρουάριο, θέλω να ανακεφαλαιώσω τι μέσο, ​​πόσο νερό και θερμότητα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να ξεκινήσουμε νωρίς τη σπορά.
Προσωπικά μου αρέσει να δουλεύω με ένα καλό χώμα για να ξεκινήσω όλα μου τα σπορόφυτα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας, αλλά συνήθως έχει τη σωστή αναλογία κομπόστ, τύρφης, βερμικουλίτη ή άλλες προδιαγραφές αποστράγγισης. Επιπλέον, το χώμα της γλάστρας έχει κοσκινιστεί και επομένως έχει άφθονο ελεύθερο χώρο για να απλωθούν οι ρίζες.

Δίπλα στην καλλιεργήσιμη γη μας, αναζητούμε την κατάλληλη θερμοκρασία για να βλαστήσουν τα σπορόφυτά μας. Για πολλούς σπόρους, είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ζεστό από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Οι καλύτερες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Κάτι που είναι πολύ περισσότερο από τις ελάχιστες θερμοκρασίες που υποδεικνύονται συχνά.

Τέλος, οι περισσότεροι φοβούνται να ποτίσουν υπερβολικά τα μικρά τους σπορόφυτα. Αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το υπερβολικό πότισμα είναι σχεδόν αδύνατο για αυτούς τους μικρούς σπόρους. Στην πραγματικότητα, κάνουν πολύ καλά σε υγρό περιβάλλον να βλασταίνουν. Οποιοδήποτε νερό δεν χρειάζονται οι σπόροι θα στραγγίσει από τις τρύπες στους δίσκους σπόρων ή μοντάζ. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν μπορείτε να υπερποτίσετε εάν χρησιμοποιείτε δίσκους χωρίς οπές αποστράγγισης. Εάν ναι, διατηρήστε το χώμα υγρό, αλλά αποφύγετε να το κάνετε μουσκεμένο.

Ο κατάλογος της σποράς για τα μέσα Φεβρουαρίου

Οι μελιτζάνες

Ο πρώτος σπόρος που μπορούμε και πρέπει πραγματικά να ξεκινήσουμε θα είναι η μελιτζάνα. Οι μελιτζάνες χρειάζονται πολύ χρόνο για να ωριμάσουν πλήρως, γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό. Προσωπικά καλλιεργώ την ποικιλία Longue Violette. Ένα δυνατό και αρχαίο φυτό που στην πραγματικότητα μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους αν έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι αλλά αναπτύσσεται καλύτερα στο θερμοκήπιο. Το κόλπο είναι να καλλιεργήσετε περίπου 4 φυτά μελιτζάνας. Μάλιστα, καλό είναι να γνωρίζουμε την ελάχιστη θερμοκρασία ανάπτυξης της μελιτζάνας. Θερμοκρασίες κάτω των 20 βαθμών θα εμποδίσουν την ανάπτυξή του. Μόλις η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 20, το φυτό συνεχίζει να ανθίζει. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να τα εκκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους σε θερμαντικό στρώμα ή πάνω από τη θέρμανση.

Μπρόκολο

Η επόμενη καλλιέργεια είναι μέρος της οικογένειας Brassica και αυτό είναι το μπρόκολο. Ξεκινάω το μπρόκολο στο τέλος του μήνα σε δίσκους μοντ. Οι ποικιλίες ονομάζονται “Monclano F1” και “Summer Purple”. Το Monclano είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες στον κλάδο του μπρόκολου. Μετά τη συγκομιδή της κύριας κόλα, θα συνεχίσει να αναπτύσσει πλαϊνούς βλαστούς που μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν περισσότερη συγκομιδή από την κύρια κόλα. Θα τα σπείρω σε δίσκο με σπόρους και θα τα τρυπήσω σε δίσκο μοντ για να μεγαλώσουν για περίπου 2 μήνες. Αυτό ισχύει περίπου για το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ντομάτες

Το επόμενο βήμα θα είναι ένα οικείο φυτό για τους περισσότερους από εσάς που ξέρετε να ξεκινήσετε νωρίς τα σπορόφυτα ντομάτας. Οι ντομάτες όπως η μελιτζάνα χρειάζονται πολύ χρόνο για να ωριμάσουν πλήρως, οπότε η φύτευσή τους τώρα μας επιτρέπει να τις μαζέψουμε πριν πέσουν ξανά οι θερμοκρασίες. Θα τα καλλιεργήσω μέσα στο θερμοκήπιο και αν τα μετακινήσω μέσα στο τούνελ του πολυ. Ανυπομονώ να δω πώς θα αποδώσουν στο θερμοκήπιο μιας και αυτή θα είναι η πρώτη μας χρονιά δοκιμών. Θα καλλιεργήσω διάφορες ποικιλίες. Οι μαύρες ντομάτες και οι μοσχαρίσιες ντομάτες είναι τα αγαπημένα μας.

Μυτερό λάχανο

Ένα από τα αγαπημένα μου λαχανικά για καλλιέργεια είναι το μυτερό λάχανο. Μπορούν επίσης να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο για να έχουν συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού. Ξεκινάω με το πιο χρησιμοποιημένο μυτερό λάχανο που ονομάζεται “Cap Horn F1” και δίπλα ένα κόκκινο μυτερό λάχανο που ονομάζεται “Kalibos”. Δεν έχω μεγαλώσει ποτέ πριν το Kalibo τόσο πολύ ενδιαφέρον να δω πώς θα μεγαλώσει. Θα τα ξεκινήσουμε σε δίσκους μονάδων όπως με τα περισσότερα άλλα φυτά αυτής της λίστας. Πολλά λάχανα μπορούν να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, οπότε αν προσπαθείτε να καλλιεργήσετε λάχανο, ερευνήστε τις διαφορετικές δυνατότητες.

Κρεμμυδάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια

Εάν ξεκινήσετε τα σετ κρεμμυδιών, πρέπει να περιμένετε περίπου τον Απρίλιο. Αλλά οι σπόροι μπορούν ήδη να σπαρθούν αυτή τη στιγμή. Θα καλλιεργήσουμε 2 ποικιλίες. Ένα κίτρινο κρεμμύδι που ονομάζεται “Rijnsburger” και ένα κόκκινο κρεμμύδι που ονομάζεται “Roja de Niort”. Σκέφτομαι επίσης να φυτέψω ασκαλώνια φέτος αλλά φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την παράδοση των σπόρων. Θα δούμε αν θα τα καταφέρουν εγκαίρως για να φυτέψουν τον Φεβρουάριο! Με αυτό, θα ξεκινήσω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αυτόν τον μήνα. Τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κάνουν καλά αν τα σπείρουμε πολλές φορές, γι’ αυτό θα πάρω ένα μεγάλο δίσκο και θα φυτέψω 6-8 σπόρους ανά σωρό.

λαχανόκηπος με παντζάρια

Τα παντζάρια

Στη συνέχεια, το αγαπημένο μου από το μάτσο…το παντζάρι! Πιθανότατα θα χρειαστεί να αποκτήσετε την ανθεκτική στη βιασύνη ποικιλία για να ξεκινήσετε τόσο νωρίς. Θα προσπαθήσω να ξεκινήσω 2 ποικιλίες, το χωριάτικο παντζάρι που λέγεται “Bolivar” και επίσης το “beta vulgaris kogel 2”. Να δούμε αν θα επιβιώσουν και πώς θα πάει η σοδειά. Τα σπείρουμε ξανά σε δίσκο δομοστοιχείων με τη μέθοδο πολλαπλής σποράς.

Τα ραπανάκια

Συνεχίζουμε με τα ραπανάκια! Στα ραπανάκια δεν αρέσει πολύ η ζέστη και στην πραγματικότητα έχουν λιγότερο «πικάντικη» γεύση όταν καλλιεργούνται νωρίτερα μέσα στην εποχή. Καλλιεργώ φέτος μια ποικιλία από μικτά χρώματα που ονομάζονται “Raphanus Sativus”. Έχει χρώματα κίτρινο, λευκό, κόκκινο και μισό κόκκινο/μισό λευκό. Με τα ραπανάκια, το σχέδιο είναι να τα σπείρουμε σε πολλά σε ένα δίσκο μονάδων.

Αγκινάρες

Ένα άλλο υπέροχο λαχανικό για να ξεκινήσετε τον Φεβρουάριο είναι η αγκινάρα. Καλλιεργήστε τα μόνο όταν έχετε άφθονο χώρο καθώς χρειάζονται περίπου 80 εκατοστά για να αναπτυχθούν. Τα ξεκινάω σε γλάστρες 9 εκατοστών και άνω για να τους δίνω αρκετό χώρο όταν μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. Η ποικιλία ονομάζεται “Violette de Provence”. Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά που τα μεγαλώνω, οπότε θα δούμε πώς θα πάει.

Πράσα

Μπορούμε να ξεκινήσουμε και τα πράσα μας τον Φεβρουάριο. Καλλιεργώ δύο ποικιλίες, “Stamford F1” και “Carentan 2”. Το Stamford είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία πράσου που μπορεί πραγματικά να σπαρθεί αργότερα μέσα στο έτος γύρω στο Μάιο και θα είναι πάντα έτοιμη στην ώρα της. Θα χρησιμοποιήσουμε μέθοδο πολλαπλής σποράς για τα πράσα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε χρόνο και χώρο τόσο στο θερμοκήπιο όσο και στον κήπο.

μαρούλια

Τέλος, θα ξεκινήσουμε και το μείγμα μαρουλιού μας τον Φεβρουάριο. Στην πραγματικότητα θα ξεκινήσω πολλές ποικιλίες μαρουλιού φέτος, άλλες την άνοιξη και άλλες το φθινόπωρο. Δίπλα σε αυτό, θα ξεκινήσω το μαρούλι “Grenobloise” ένα όμορφο σγουρό κόκκινο φυλλώδες πράσινο. Και τέλος, θέλω να δοκιμάσω να φυτέψω μαρούλι «Μιλάνο». Θα τα μεγαλώσω για το κεφάλι, οπότε θα τα αφήσω μέχρι να είναι έτοιμα. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν τη ζωή τους σε ένα δίσκο σπόρων και στη συνέχεια θα μεταμοσχευθούν σε δίσκους mod. Η σαλάτα δεν χρειάζεται πραγματικά πολύ χώρο για να ξεκινήσει, οπότε μπορούμε να χωρέσουμε αρκετές σε ένα μικρό χώρο.

Σε αυτή τη λίστα, θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε τα βάρη, τις πιπεριές, τις πιπεριές… Αυτό είναι που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου και τα τέλη Φεβρουαρίου. Όπως είπα, ελέγξτε την περιοχή σας και την τελευταία ημερομηνία παγετού για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε εάν χρειάζεται. Και εσύ ? Ποιες είναι οι σπορές που ξεκινάτε στα μέσα Φεβρουαρίου;

Πότε να ξεκινήσετε τη φύτευση σπανακιού

10 λόγοι για να δημιουργήσετε τον δικό σας λαχανόκηπο