Τι να κάνετε στον λαχανόκηπο τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος στον κήπο είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, η Μητέρα Φύση δείχνει τις ικανότητές της τόσο στη ζωηρή ανάπτυξη των κηπευτικών σας αλλά και στη ζωηρή ανάπτυξη των ζιζανίων. Ενώ θαυμάζετε πόσο γρήγορα τα πράσινα φασόλια σας σκαρφαλώνουν στα στηρίγματα τους, πρέπει επίσης να θαυμάζετε πώς μια περιοχή που ξεχορταίσατε πριν από 5 λεπτά καλύπτεται ξανά από ζιζάνια.

Στις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ακόμη πολλές σημαντικές καλλιέργειες για σπορά, όπως πράσινα φασόλια, μπιζέλια, παντζάρια, καρότα, γογγύλια, κουνουπίδι, κιχώριο, αντίδια, κολοράμπι, κολοκυθάκια και κολοκυθάκια. Μπορείτε επίσης να σπείρετε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών μαρουλιού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων μαρουλιού, φυλλώδους μαρουλιού και μαρουλιού, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και ραπανάκι.

Αν συμπεριλάβετε σπορόφυτα, θα έχετε μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, φυτά όπως μπρόκολο, μωβ μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, φθινοπωρινό, καλοκαιρινό και χειμερινό λάχανο, λάχανο-άνθος, σέλινο, σέλινο, μάραθο, λάχανο, πράσο είναι όλα έτοιμα τώρα. οπότε υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος και ευκαιρίες στη σεζόν.

Σπέρνετε τους σπόρους σε μια τάφρο σε ξηρό καιρό:

Όπως ίσως γνωρίζετε, προτιμώ να σπέρνω σχεδόν όλες τις καλλιέργειες σε αρθρωτούς δίσκους για μεταγενέστερη φύτευση γιατί έχω περισσότερο έλεγχο στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Εάν σπέρνετε απευθείας και με ορισμένα φυτά δεν θα έχετε επιλογή (καρότα και παστινάκια), οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Το κομπόστ συγκρατεί την υγρασία καλύτερα από το έδαφος, επομένως όταν ξεκινάτε τους σπόρους σε ξηρό καιρό, είναι καλή ιδέα να σκάψετε ένα τρυπάνι 2 ίντσες βάθος και να το γεμίσετε με χώμα για γλάστρα. Οι σπόροι σας θα σας ευχαριστήσουν για την εύκολη ανάπτυξη των ριζών ούτως ή άλλως, αλλά το λίπασμα θα παραμείνει υγρό περισσότερο μετά το πότισμα και θα δώσει στους σπόρους σας μια καλύτερη αρχή.

Ξεριζώστε τον κήπο τις ηλιόλουστες μέρες:

Εάν, όπως εγώ, δεν σας αρέσει να ψεκάζετε παντού, θα πρέπει να διατηρήσετε τα μονοπάτια και τα κρεβάτια σας καθαρά με τη βοήθεια μιας σκαπάνης. Αν συνεχίσετε, το σκάψιμο είναι πολύ εύκολο καθώς τα ανώριμα ζιζάνια είναι εύκολο να τα αφαιρέσετε. Αν τα ζιζάνια αφεθούν να απλώσουν τους σπόρους τους, θα είναι πονοκέφαλος για πολλά χρόνια. Το αντίστροφο ισχύει επίσης, εάν αποτρέψετε την εξάπλωση των σπόρων των ζιζανίων, θα διαπιστώσετε ότι ο κήπος σας θα γίνεται ευκολότερος στη συντήρηση κάθε χρόνο.

Εάν σκαλίζετε σε ηλιόλουστο, ξηρό καιρό, δεν χρειάζεται επίσης να μαζεύετε ζιζάνια γιατί γρήγορα θα συρρικνωθούν και θα πεθάνουν στο έδαφος. Το να σκαλίζετε την επιφάνεια του εδάφους σας θα μειώσει επίσης την εξάτμιση σε ξηρό καιρό, κάτι που είναι χρήσιμο στη μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται στον κήπο.

Ποτίστε καλά:

Είναι προτιμότερο να ποτίζετε άφθονο το πρωί αν χρειαστεί παρά μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί το βαθύ πότισμα θα είναι πολύ πιο ωφέλιμο.

Το βαθύ πότισμα ενθαρρύνει βαθύτερες ρίζες που θα κάνουν το φυτό πιο ανθεκτικό εάν το έδαφος στεγνώσει ενώ το ρηχό πότισμα ενθαρρύνει τις ρίζες πιο κοντά στην επιφάνεια. Οι ρηχές ρίζες κάνουν το φυτό πιο ευάλωτο επειδή το ανώτερο στρώμα του εδάφους μπορεί να χάσει την υγρασία πολύ γρήγορα σε ζεστό, ξηρό καιρό, αφήνοντας το φυτό μαραμένο. Ένα ελαφρύ πότισμα σε μια ζεστή μέρα θα έχει επίσης μικρό αποτέλεσμα καθώς μεγάλο μέρος του θα εξατμιστεί ούτως ή άλλως.

Τις ημέρες με υψηλή εξάτμιση, οι ρίζες των μεγαλόφυλλων φυτών μπορεί να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την υγρασία που χάνεται μέσω της διαπνοής των φύλλων (το ισοδύναμο της αναπνοής των φυτών), οδηγώντας σε μαρασμό. Το πότισμα μπορεί να μην βοηθήσει γιατί δεν είναι το πρόβλημα η έλλειψη υγρασίας στο έδαφος, απλώς το σύστημα μεταφοράς νερού των φυτών έχει φτάσει στα όριά του. Θα παρατηρήσετε ότι εάν η μέρα είναι συννεφιασμένη ή καθώς πλησιάζει το βράδυ, τα φύλλα θα ανακάμψουν καθώς η ζήτηση για υγρασία μειώνεται.

Ρουιγ με σκόρδο, πράσο και κρεμμύδια

Εάν καλλιεργείτε σκόρδο, πράσα ή κρεμμύδια, οι πιθανότητες είναι ότι η σκουριά, μια μυκητιακή ασθένεια, θα εμφανιστεί τώρα στα φύλλα. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τη σκουριά, είναι πιο διαδεδομένη με την κακή κυκλοφορία του αέρα, επομένως οι μεγαλύτερες αποστάσεις μπορούν να βοηθήσουν, αλλά έχω διαπιστώσει ότι αυτό είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο στον κήπο μου.

Η σκουριά στα τελευταία στάδια ανάπτυξης δεν με ενοχλεί καθώς δεν επηρεάζει τον βολβό του σκόρδου ή το κρεμμύδι και επομένως δεν θα μειώσει πολύ την απόδοση. Οι κηλίδες σκουριάς μειώνουν την απόδοση των φύλλων, επομένως αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα στην αρχή, καθώς η ανάπτυξη των βολβών θα είναι περιορισμένη. Στην αρχή, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν επηρεασμένα φίλτρα φύλλων που θα το επιβραδύνουν, αλλά μόλις αρχίσει, είναι να ζήσετε μαζί του. Είναι χειρότερο σε υγρό καιρό, οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσευχηθείτε για τον ήλιο.

Συγκομιδή καρπών:

Η συγκομιδή των μούρων ξεκινά τον Ιούλιο με φραγκοστάφυλα και σμέουρα, προσοχή στα πουλιά που τα αγαπούν όσο εμείς!

Οι ντομάτες αρχίζουν επίσης να ωριμάζουν τον Ιούλιο με ντοματίνια και ντοματίνια κοκτέιλ να ξεκινούν το μπαλάκι, ακολουθούμενες από μεγαλύτερες ντομάτες όπως μοσχαρίσιο μπριζόλα, μαύρες ντομάτες και άλλες ντομάτες με ραβδώσεις.

Πώς να καλλιεργήσετε ταϊβανέζικο επίπεδο λάχανο ή λάχανο από σπόρους

10 λαχανικά που μεγαλώνουν καλά ακόμα και όταν κάνει πολύ ζέστη