Τι να κάνετε στον κήπο των λαχανικών τον Σεπτέμβριο

Οι καλλιέργειες λαχανικών θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν τον Σεπτέμβριο. Δώστε στα πεπόνια και τις ντομάτες περισσότερο χρόνο να ωριμάσουν φυσικά. Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι γυαλιστερές.

Τα φασόλια, τα αγγούρια, τα πεπόνια, τα κολοκυθάκια και οι καλοκαιρινές κολοκύθες δεν θα ωριμάσουν περισσότερο όταν μαζευτούν. Διατηρούνται για μία με δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Το μεγάλο λάχανο και το μπρόκολο πρέπει να συγκομίζονται σε πιο δροσερές περιοχές. Η συγκομιδή μαρουλιού, σπανακιού και χόρτων θα τονώσει τη νέα φθινοπωρινή ανάπτυξη.

Σκάψτε κανονικές πατάτες και γλυκοπατάτες όσο πιο αργά γίνεται, λίγο πριν απειληθεί ο παγετός. Διαλέξτε όλες τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα φασόλια, τα αμπέλια, τη χειμωνιάτικη σκουός και άλλα τρυφερά λαχανικά πριν από τον πρώτο μεγάλο παγετό.

Σε ήπιες χειμερινές περιοχές, τα φρέσκα εποχιακά λαχανικά μπορούν να φυτευτούν τον Σεπτέμβριο. Φυτέψτε τώρα παντζάρια, μπρόκολο, λάχανο Βρυξελλών, καρότα, κουνουπίδι, σέλινο, φασόλια, λάχανο, λάχανο, πράσα, γεωγραφικό πλάτος και σγουρά, φύλλα μουστάρδας, κρεμμύδια, μαϊντανό, μπιζέλια, πατάτες, ραπανάκια, ραπανάκια Rutabagas, σπανάκι, κάρτα με κάρτα και turnips.

13 λαχανικά για να διατηρήσουν:

1) ντομάτες

Τσιμπήστε την κορυφή όλων των φυτών τομάτας τον Σεπτέμβριο. αφαιρέστε τουλάχιστον 15 cm φυλλώματος σε κάθε στέλεχος. Το μάζεμα του φυλλώματος του καρπού θα επιτρέψει στο φυτό να βάλει τη δύναμή του στις ντομάτες που ωριμάζουν ήδη στο αμπέλι.

Μετά τη συγκομιδή, παγώστε το σύνολο ή τις ντομάτες. Σάρωση των ντομάτας για ένα λεπτό και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε λιπαρές πλάκες ζύμης στην κατάψυξη για μια μέρα. Μετά την κατάψυξη, οι ντομάτες μπορούν να τοποθετηθούν σε τσάντα ή κιβώτιο και εκπτώσεις στην κατάψυξη.

2) πιπεριές

Οι ώριμες πιπεριές ωριμάζουν καλύτερα στο αμπέλι. Οι πιπεριές θα ωριμάσουν μετά την επιλογή. Οι πιπεριές που απομένουν στο φυτό θα παραμείνουν φρέσκες περισσότερο από εκείνες που συλλέγονται. Εάν συλλέγετε πιπεριές στην πράσινη σκηνή, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να παράγει νέα φρούτα. Για να ωριμάσετε τις μαλακές πιπεριές από τον κήπο, σηκώστε ολόκληρο το φυτό και κρεμάστε το σε ένα δωμάτιο ή καταφύγιο στους 10 ° C.

3) Μελιτζάνες

4) Καλοκαιρινό σκουός.

Τα κολοκυθάκια με ίσιο λαιμό και λαιμόκοψη και το καλοκαιρινό κολοκυθάκι μπορούν να συγκομιστούν σε μήκος 10 έως 25 cm. μην τα αφήσετε να μείνουν πολύ καιρό στον κήπο και να τσαλακωθούν. Τα χτένι και τα κολοκυθάκια είναι καλύτερα μικρά, με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 10 cm. Η καλοκαιρινή κολοκύθα θα διατηρηθεί για περίπου δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

5) Κολοκύθα χειμώνα.

Το χειμερινό σκουός είναι έτοιμο να συγκομιστεί όταν το δέρμα είναι σκληρό και οι ράβδοι Ratatine και ξηρό. Κόψτε τα από το εργοστάσιο, αφήνοντας 10-15 cm ετικέτα επισυνάπτεται? Τα μανιτάρια και τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στις στοίβες που αποθηκεύονται εάν το στέλεχος είναι σκισμένο. Αφήστε το χειμερινό σκουός για χειμώνα στον αμπελώνα μέχρι τον επόμενο μήνα. Ξεκουραστείτε τα φρούτα ακόμα στον κήπο σε ένα κομμάτι ξύλου ή τούβλο για να κρατήσετε τα παράσιτα και τις ασθένειες μακριά.

6) Φασόλια.

Αφήστε τα φυτά φασολιών στον κήπο μέχρι να γίνουν καφέ και στεγνά. Εάν ο καιρός είναι βρεγμένος, σκίστε τα φυτά και κρεμάστε τα έτσι ώστε να στεγνώσουν από τις ρίζες τους σε ένα ευάερο καταφύγιο ή μια βεράντα.

7) Πατάτες.

Οι πατάτες της κύριας καλλιέργειας είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν το φύλλωμα αρχίσει να χλωμά και μερικά φύλλα ροδίσουν. Όταν τα φύλλα αρχίζουν να ξεθωριάζουν, τα φυτά της πατάτας σταματούν να παράγουν τροφή για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη υπόγεια. Utilisez une fourche de jardin pour ameublir doucement le sol puis soulevez les tubercules à la main. Laissez les pommes de terre sécher pendant environ une heure sur le sol; les faire durcir à 13 °C pendant deux semaines avant de les ranger. Conservez les pommes de terre dans un endroit sombre, frais et bien ventilé; placez-les dans des boîtes à fentes ou des bacs ou dans des paniers.

8) Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες να συγκομιστούν όταν τα αμπέλια γίνονται κίτρινα και πεθαίνουν ή σκοτώνονται από παγετό. Les plantes cesseront de pousser à des températures inférieures à 18°C; si elles sont exposées à des températures inférieures à 10 °C, les patates douces se détérioreront rapidement. Soulevez les patates douces avec une fourchette de jardin ; laissez les racines reposer dans la somme pendant un jour ou deux pour guérir; puis placez-les dans un endroit ombragé à environ 26 °C pendant une semaine à 10 jours. Faites durcir les patates douces avant de les conserver.

9) Rutabagas

Το Rutabagas μπορεί να παραμείνει στο έδαφος μετά από έναν ή δύο παγετούς, αλλά θα πρέπει να φύγει από τον κήπο πριν παγώσει το έδαφος. Τοποθετήστε τα rutabagas και άλλα ριζικά φυτά σε πλαστικές σακούλες με τρυπημένες τρύπες για την κυκλοφορία του αέρα. Τοποθετήστε τις ρίζες στην παγίδα λαχανικών στο ψυγείο ή σε ένα υγρό κελάρι λαχανικών με θερμοκρασία ακριβώς πάνω από το σημείο πήξης. Η βύθιση θα διατηρήσει τις ρίζες καθαρές, θα παρέχει σταθερή θερμοκρασία και θα σφραγίσει ένα ομοιόμορφο επίπεδο υγρασίας.

10) Καρότα

Ανασηκώστε τα καρότα της κύριας κουλτούρας με ένα πιρούνι κήπου και κόψτε τις κορυφές. Ξεκινήστε τη συγκομιδή ανυψώνοντας το τηγάνι που θα είναι το πιο γευστικό τρώγεται αμέσως. Χρησιμοποιήστε επίσης τα καρότα split-ρίζας το συντομότερο δυνατό. Το χειμώνα, αποθηκεύστε το υπόλοιπο της συγκομιδής σε στρώματα σε βαθιά κουτιά, με 1 cm άμμου μεταξύ κάθε στρώματος. Τοποθετήστε τα κουτιά αποθήκευσης σε ένα ξηρό καταφύγιο.

11) Μαρούλι, σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά

Συνεχίστε να κόβετε το μαρούλι, το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά για να μην βιδώσουν. Συγκομίστε τα κομμένα και φουσκωμένα πράσινα λαχανικά, αφαιρώντας πρώτα τα εξωτερικά φύλλα. Για να αποτρέψετε το κινητό φυλλώδες στις καιρικές συνθήκες, πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε ολόκληρο το κεφάλι 2,5 cm από το έδαφος. Μπορείτε να πάρετε δύο, τρία ή τέσσερα μοσχεύματα από ένα μόνο φυτό κάθε εποχή χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

12) ασκαλώνια και κρεμμύδια

13) Το λάχανο

Περισσότερα τον Σεπτέμβριο, σκεφτείτε:

– Πηγάδι.

Κρατήστε τον κήπο πασπαλισμένο το φθινόπωρο. il y a encore beaucoup de temps chaud à venir et les cultures dépendent de l’humidité du sol pour faire leur croissance finale et mûrir.

– Προστατέψτε τους πολιτισμούς.

Οι καμπάνες ή οι πλαστικές σήραγγες θα προσφέρουν προστασία σε χαμηλή θερμοκρασία για καλλιέργειες, όπως το μαρούλι, το ανοιξιάτικο λάχανο, τα φασόλια και τα καρότα. Η χειμερινή προστασία των καλλιεργειών θα μειώσει τις απώλειες το χειμώνα και θα επιταχύνει την ωρίμανση την άνοιξη. Τοποθετήστε τα τσέρκια στη θέση τους τώρα, ώστε οι καλλιέργειες να μπορούν να καλυφθούν γρήγορα όταν απειλείται ο παγετός.

– Καλλιεργήστε αρωματικά βότανα.

– Καθαρίστε τον κήπο των λαχανικών σας.

Ξεκινήστε τον καθαρισμό του κήπου καθώς οι καλλιέργειες βγαίνουν από τον κήπο. Αφαιρέστε όλα τα συντρίμμια των φυτών που θα επιτρέψουν τα παράσιτα και τις ασθένειες στο χειμώνα. Όταν δεν υπήρχε πρόβλημα με την ασθένεια ή την καταστροφική, το πράσινο υπόλειμμα μπορεί να επιστραφεί.

Λαχανικά για φύτευση τον Φεβρουάριο: 10 καλλιέργειες για σπορά και ανάπτυξη

5 Πράσινοι της Ασίας που θα αναπτυχθούν το φθινόπωρο