Τα 7 μυστικά της καλλιέργειας αγγουριών

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια αγγουριών, ακολουθώντας μερικές βασικές συμβουλές μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ φυτών που παλεύουν ή μιας πραγματικά καλής συγκομιδής.

Και αν αγαπάτε τα αγγούρια, μεγάλη σοδειά σημαίνει φρέσκα αγγούρια όλο το καλοκαίρι! Ακολουθούν λοιπόν 7 βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη συγκομιδή σας: Τα 7 μυστικά της καλλιέργειας αγγουριών.

1) Φυτέψτε σε τοποθεσία που κάνει πρωινό ήλιο

Τα αγγούρια χρειάζονται πολύ ήλιο για να παράγουν μια καλή καλλιέργεια. Τα αγγούρια βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη φωτοσύνθεση για να χτίσουν δυνατά, στιβαρά και παραγωγικά αμπέλια. Μια διαδικασία που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου γύρω από τον ήλιο.

Τοποθετήστε την καλλιέργεια σας σε μια περιοχή που δέχεται τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Και αν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν ηλιακό φως νωρίς το πρωί.

Το φως του ήλιου νωρίς το πρωί βοηθά να στεγνώσουν τα αμπέλια και το φύλλωμα από την πρωινή δροσιά. Δροσιά, η οποία, αν παραμείνει, μπορεί να δημιουργήσει τις τέλειες συνθήκες για τη μούχλα και τη μούχλα των φυτών.

2) Ποιοτικό χώμα για καλή συγκομιδή αγγουριών

Είτε φυτεύονται στο έδαφος είτε σε δοχεία, τα αγγούρια χρειάζονται πλούσιο, γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Επιπλέον, το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ και ευάερο για να επιτρέπει καλή στράγγιση.

Κατά τη φύτευση, προσθέστε λίπασμα σε κάθε λάκκο φύτευσης. Το κομπόστ προσθέτει ζωτικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από τα φυτά αγγουριού. Αλλά περισσότερο από αυτό, χαλαρώνει επίσης το έδαφος για να δημιουργήσει εξαιρετική αποστράγγιση.

Από τα πιρούνια μέχρι τα φτυάρια και πολλά άλλα, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων κηπουρικής που μπορούν να λειτουργήσουν καλά για το κομπόστ εργασίας.

3) Φυτέψτε σε τύμβους

Όταν φυτεύετε κατευθείαν στο έδαφος, φυτέψτε τη σοδειά σας σε ελαφρώς κωνικούς αναχώματα. Σε δοχεία, βεβαιωθείτε ότι το κύριο στέλεχος είναι επίσης φυτεμένο πάνω από το περιβάλλον έδαφος.

Τα φυτά αγγουριού είναι πολύ ευαίσθητα στη σήψη. Αλλά λίγη «ανυψωμένη φύτευση» βοηθά να διατηρείται το κύριο στέλεχος του φυτού πάνω από το νερό κατά τη διάρκεια έντονων βροχών ή ποτίσματος.

4) Σπορόφυτα έναντι άμεσης σποράς

Αν και τα αγγούρια μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα με απευθείας σπορά, προτιμούμε να ξεκινήσουμε νωρίς τους σπόρους μας και να τους μεταφυτεύουμε. Η επιπλέον ανάπτυξη και δύναμη από μια μεταμόσχευση δίνει στο φυτό καλύτερες πιθανότητες να αποφύγει και να καταπολεμήσει τις επίφοβες επιθέσεις σκαθαριού αγγουριού.
Κατά τη φύτευση, βάλτε δύο σπορόφυτα ανά ανάχωμα αγγουριού. Σε περίπτωση σποράς, φυτέψτε 3 σπόρους και αραιώστε τους 2 πιο δυνατούς μετά από μερικές εβδομάδες. Με την ανάπτυξη πολλαπλών αμπελιών ανά ανάχωμα, συμπλέκονται για πρόσθετη δύναμη.

5) Προσέχετε τι φυτεύετε κοντά

Αυτό που φυτεύετε γύρω από τα αγγούρια σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητά τους. Ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να αποφύγετε είναι η καλλιέργεια αγγουριών κοντά σε πατάτες.

Οι πατάτες απελευθερώνουν μια ουσία στο έδαφος που εμποδίζει σημαντικά την ανάπτυξη των αγγουριών. Και η φύτευσή τους κοντά μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη συγκομιδή του αγγουριού σας.

Όμως ορισμένες καλλιέργειες είναι πολύ ωφέλιμες, όπως τα ραπανάκια. Όταν καλλιεργούνται κοντά ή μαζί με αγγούρια, τα ραπανάκια βοηθούν στην απώθηση παρασίτων όπως τα σκαθάρια και οι αφίδες που επιτίθενται στα τρυφερά φυτά αγγουριού.

Όταν φυτεύετε αγγούρια, απλά σπείρετε 5-10 σπόρους ραπανάκι γύρω από τις άκρες των αναχωμάτων σας. Οι σπόροι βλασταίνουν γρήγορα και θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα σκαθάρια.

6) Καλή αμειψισπορά

Τα αγγούρια, όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές, μπορούν εύκολα να αναπτύξουν ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος όταν φυτεύονται στον ίδιο χώρο χρόνο με το χρόνο.

Εναλλάσσετε την καλλιέργεια σας σε μια νέα τοποθεσία στον κήπο κάθε σεζόν. Αυτό επιτρέπει στο έδαφος να ανακάμψει, ελαχιστοποιεί τις ασθένειες και μειώνει την πιθανότητα μακροχρόνιας προσβολής.

Για καλύτερα αποτελέσματα, περιμένετε τουλάχιστον τρία χρόνια πριν ξαναφυτέψετε αγγούρια στην ίδια τοποθεσία.

7) Συγκομίζετε τακτικά τα αγγούρια σας

Μόλις τα φυτά αγγουριού αρχίσουν να αναπτύσσονται και να παράγουν, πρέπει να συλλέγονται τακτικά για να συνεχίσουν να παράγουν.

Όταν υπερφορτωθούν με μια συγκομιδή, τα φυτά θα εστιάσουν την ενέργειά τους στο να μεγαλώσουν τα υπάρχοντα φρούτα και όχι στην παραγωγή νέων λουλουδιών.

Επίσης, τα αγγούρια που αφήνονται στο αμπέλι για πολύ καιρό θα γίνουν ξυλώδη, σπορώδη και πικρά. Ελέγχετε τα φυτά καθημερινά, τα αγγούρια μπορούν να μεγαλώσουν από 5 έως 3 εκατοστά σε μόλις μία ή δύο ημέρες!

Εδώ είναι τα 7 μυστικά μας για την επιτυχημένη καλλιέργεια αγγουριών. Τώρα βγείτε έξω και καλλιεργήστε την καλύτερη σοδειά σας ποτέ! Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις συμβουλές σας με την κοινότητα.

Πώς να αναπτύξετε έναν παραγωγικό χειμερινό λαχανόκηπο

9 συμβουλές για να έχετε έναν βιολογικό και οικολογικό λαχανόκηπο