Τα 6 πιο κερδοφόρα λαχανικά για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας

Εκτός από ένα πολύ ευχάριστο και εκπαιδευτικό χόμπι, η καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το περιβάλλον και επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε βιολογικά προϊόντα χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα για την κατανάλωση λαχανικών.

Καθώς οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών συνεχίζουν να αυξάνονται, η ιδέα να καλλιεργήσετε το δικό σας είναι πιο καυτή από ποτέ.

Αλλά από πού να ξεκινήσετε;

Εκτός από τον ιστότοπο στον οποίο μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τα πιο καλλιεργημένα λαχανικά καθώς και για τα ξεχασμένα αλλά παρόλα αυτά πολύ καλά, σας προσφέρω σήμερα μια μικρή μη εξαντλητική λίστα με τα 6 πιο κερδοφόρα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε κήπος.

Τα 6 πιο κερδοφόρα λαχανικά για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας:

1. Καλέ

Το κατσαρό λάχανο, το οποίο είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία σας, είναι χαμηλό σε θερμίδες και είναι ένα πολύ ευέλικτο συστατικό στην κουζίνα. Ένα πακέτο σπόρους κοστίζει μόνο 1 ευρώ (σπόροι στο amazon) . Επιπλέον, το Kale χρειάζεται μόνο έξι εβδομάδες για να αναπτυχθεί γρήγορα. Συγκρίνοντας αυτό με το κόστος του σούπερ μάρκετ, είναι ξεκάθαρο πόσο πολύ ευνοϊκό είναι να το αναπτύξετε μόνοι σας.

2. Ντομάτες

Χωρίς να απαιτείται πολύς χώρος για να αναπτυχθούν, οι ντομάτες είναι ιδανικές για μικρούς κήπους ή ακόμα και μπαλκόνια. Τα φυτά τομάτας χρειάζονται 12 εβδομάδες για να είναι έτοιμα για συγκομιδή. Εκτός από αυτή τη σχετικά γρήγορη περίοδο ανάπτυξης, το φυτό μπορεί να παράγει φρέσκια ντομάτα κάθε μέρα για έξι εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα, ειδικά αν φτιάχνετε συχνά πιάτα με σάλτσα ντομάτας. Επιπλέον, πολλές ποικιλίες είναι διαθέσιμες ως σπόροι Διαδίκτυο), αρκετά για να ποικίλουν οι απολαύσεις.

3. Μαρούλι και σαλάτες

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το πάντα δημοφιλές μαρούλι. Καλλιεργήστε το μόνοι σας και εξοικονομήστε χρήματα, ένα πακέτο σπόρων θα σας προσφέρει λαχανικά πέντε μηνών. Σε σύγκριση με το κόστος του σούπερ μάρκετ, θα εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο περίπου 80 ευρώ ετησίως (παραγγείλετε τους σπόρους μαρουλιού σας Διαδίκτυο).

4. Μπρόκολο

Το μπρόκολο χρειάζεται οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες για να αναπτυχθεί και να είναι έτοιμο για συγκομιδή. Κάθε φυτό θα προσφέρει δύο λίρες θα σας δώσει 1 κιλό μπρόκολο και θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Τότε τίποτα σαν φρέσκο ​​μπρόκολο από τον κήπο σας για να ανακαλύψετε ξανά την αληθινή γεύση αυτού του εξαιρετικού λαχανικού (υπάρχουν σπόροι ici).

5. Πατάτες

Καταναλώνουμε τεράστια ποσότητα πατάτας κάθε χρόνο στη Γαλλία, οπότε είναι ξεκάθαρο να δούμε πόσο δημοφιλείς είναι. Καλλιεργήστε το δικό σας πατατόσπορο και θα παράγει εννέα πατάτες, πολλαπλασιάστε τις με μια καλή ποσότητα δενδρυλλίων και μετρήστε τον γρήγορα. Η μέση τιμή ενός κιλού πατάτας σε ένα σούπερ μάρκετ είναι 1,45 €, αν θέλεις βιολογική θα είναι πιο ακριβή και αν τη φυτέψεις μόνος σου μπορείς να τρυγήσεις από χρόνο σε χρόνο κρατώντας λίγες πατάτες.

6. Σπαράγγια

Δεν το σκεφτόμαστε συχνά γιατί θα χρειαστείτε λίγη υπομονή για να καλλιεργήσετε σπαράγγια. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να είναι έτοιμο το φυτό να παράγει σπαράγγια. Αλλά είναι σίγουρο ότι είναι μια καλή επένδυση, γιατί μόλις ξεκινήσει, το φυτό σπαραγγιών σας θα συνεχίσει να σας προσφέρει όμορφα προϊόντα για 20 χρόνια. Πολύ κερδοφόρο, έτσι στο τέλος ειδικά δεδομένης της τιμής των σπαραγγιών!

Με αυτό να ξεκινήσετε, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα λαχανικά που καλλιεργούνται πολύ εύκολα και δίνουν πολλά σε ποσότητα, όπως η αγκινάρα Ιερουσαλήμ για παράδειγμα!

8 υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο

7 μυστικά για την καλλιέργεια σμέουρων στον κήπο σας