Συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε άνηθο

Ο άνηθος είναι ένα δημοφιλές βότανο στην κουζίνα, που αρωματίζει τα πάντα, από τουρσιά μέχρι ψάρια.
Οι καλοφαγάδες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον φρέσκο ​​άνηθο για γεύση.
Και ο καλύτερος τρόπος για να έχετε τον πιο φρέσκο ​​δυνατό άνηθο είναι να καλλιεργήσετε άνηθο στον δικό σας κήπο.

Συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε άνηθο.

Καλλιέργεια άνηθου από σπόρους:

Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε τον άνηθο είναι απευθείας από σπόρο αντί να τον μεταφυτέψετε.
Η φύτευση σπόρων άνηθου είναι εύκολη. Η φύτευση του άνηθου γίνεται απλά σκορπίζοντας τους σπόρους στην επιθυμητή θέση μετά τον τελευταίο παγετό και στη συνέχεια σκεπάζοντας ελαφρά τους σπόρους με χώμα.
Στη συνέχεια ποτίζουμε την περιοχή βλάστησης αρκετά άφθονο.

Φροντίδα φυτού άνηθου:

Η καλλιέργεια φυτών άνηθου και η φροντίδα των φυτών άνηθου είναι επίσης πολύ εύκολη.
Τα φυτά άνηθου αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο. Εκτός από αυτό, ο άνηθος θα αναπτυχθεί αρκετά εύκολα σε φτωχό ή πλούσιο έδαφος και σε υγρές ή ξηρές συνθήκες.
Γενικά, τα φυτά άνηθου είναι αρκετά ψηλά, αλλά υπάρχουν μερικές διαθέσιμες ποικιλίες που παράγουν μικρά φυτά που είναι ιδανικά για καλλιέργεια σε γλάστρες και δοχεία.
Ο άνηθος μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους, αλλά όταν καλλιεργείτε άνηθο σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να παρέχετε στα φυτά την κατάλληλη ποσότητα ήλιου και τη σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης παράγουν δυνατά, ζωηρά φυτά και επιθυμητή ανάπτυξη.
Εάν δεν έχετε παράθυρο που να λαμβάνει 6 ώρες ηλιακό φως, παρέχετε 12 ώρες συμπληρωματικό φωτισμό με λαμπτήρες πυρακτώσεως, φθορισμού ή LED.

Συγκομιδή άνηθου:

Ένα από τα οφέλη της καλλιέργειας άνηθου είναι ότι τα φύλλα και οι σπόροι των φυτών άνηθου είναι βρώσιμα.
Για να μαζέψετε φύλλα άνηθου, κόβετε τακτικά την ποσότητα των φύλλων που χρειάζεστε για το μαγείρεμα.
Εάν θέλετε να μαζέψετε σπόρους άνηθου, αφήστε το φυτό να αναπτυχθεί χωρίς κλαδέματα μέχρι να ανθίσει. Μόλις ανθίσουν τα φυτά του άνηθου, θα σταματήσουν να αναπτύσσονται φύλλα, οπότε φροντίστε να μην μαζέψετε φύλλα από αυτό το φυτό. Το άνθος του άνηθου θα μαραθεί και θα αναπτύξει τους λοβούς. Όταν οι λοβοί ροδίσουν, κόψτε ολόκληρη την κεφαλή του λουλουδιού και τοποθετήστε την σε μια χάρτινη σακούλα. Ανακινήστε απαλά τη σακούλα. Οι σπόροι θα πέσουν από το κεφάλι και τους λοβούς των λουλουδιών και μπορείτε να διαχωρίσετε τους σπόρους από τα απόβλητα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που χρησιμοποιούν άνηθο. Η φύτευση αυτού του βοτάνου στον κήπο σας θα σας επιτρέψει να έχετε άφθονο φρέσκο ​​άνηθο για πολλές συνταγές. Τώρα που ξέρετε πώς να καλλιεργείτε άνηθο, δεν έχετε κανένα λόγο να μην φυτέψετε σπόρους άνηθου στον λαχανόκηπό σας φέτος.

Τα 10 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Τι να κάνετε στον λαχανόκηπο τον Ιούνιο