Συμβουλές για την καλλιέργεια κρεμμυδιών σε γλάστρες

κρεμμύδια σε βάζα

Η καλλιέργεια κρεμμυδιών σε γλάστρες μπορεί να είναι μια ανταποδοτική και εύκολη εμπειρία καλλιέργειας. Μάθετε παρακάτω πώς να καλλιεργείτε κρεμμύδια σε δοχεία, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων ηλιακού φωτός, απαιτήσεων σε επίπεδο εδάφους, χρόνου που απαιτείται για την καλλιέργεια μιας καλής καλλιέργειας κρεμμυδιών από γλάστρες και των καλύτερων ποικιλιών κρεμμυδιών που ευδοκιμούν σε μικρούς χώρους.

Είναι να μεγαλώνεις όμορφα κρεμμύδια σε γλάστρες; Φυσικά !

Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα λαχανικά που καλλιεργούνται σε δοχεία. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Απαιτούν λίγο χώρο ανάπτυξης καθώς οι ρίζες τους δεν εκτείνονται πολύ μακριά για θρεπτικά συστατικά. Παράγουν καλά με λιγότερη προσοχή από άλλα φυτά και πιθανότατα θα έχετε καλύτερη απόδοση μεγαλώνοντάς τα κρεμμύδια σε βάζα αντί να τα μεγαλώνουν στο έδαφος.

Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται με το πόσα λαχανικά όπως τα καρότα, οι κολοκύθες, οι πατάτες, τα πράσινα λαχανικά, τα βότανα κ.λπ. μεγαλώνουν καλά σε γλάστρες. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πλήρη και στιβαρό κήπο χωρίς να έχετε πρόσβαση στη γη. Μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε μικρούς καρποφόρους θάμνους όπως βατόμουρα και σμέουρα σε δοχεία. Μην αφήσετε λοιπόν το χώρο να περιορίσει την ικανότητά σας να καλλιεργείτε τη δική σας τροφή και μάθετε παρακάτω όλα τα κόλπα για την καλλιέργεια κρεμμυδιών σε γλάστρες.

Ποια είναι τα οφέλη της καλλιέργειας κρεμμυδιών σε γλάστρες;

Μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν τα κρεμμύδια. Αν μεγαλώνουν σε δοχείο και δεν θέλετε να μεγαλώσουν τόσο γρήγορα, τοποθετήστε τη γλάστρα σε σκιερό μέρος για να επιβραδύνετε τη διαδικασία.
Η συγκομιδή από δοχεία δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Δεν χρειάζεται να σκάβετε σε μια λασπωμένη αυλή, να λερωθείτε, να βγάλετε τα εργαλεία ή να μετακινηθείτε στο έδαφος. Τα κρεμμύδια σας θα σχιστούν εύκολα από τα δοχεία σας, κάνοντας τη συγκομιδή γρήγορη και καθαρή.
Η ικανότητα καλλιέργειας κρεμμυδιών σε δοχεία σημαίνει ότι είναι μια βιώσιμη επιλογή ακόμα και για όσους έχουν περιορισμένη γη ή χώρο.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της καλλιέργειας κρεμμυδιών σε γλάστρες;

Ένα μειονέκτημα είναι ότι η καλλιέργεια κρεμμυδιών σε δοχεία μπορεί να μην παράγει μεγάλα κρεμμύδια επειδή δεν έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.
Προσέχετε να ποτίζετε τα δοχεία γιατί αν δεν τα ποτίζετε αρκετά, μπορεί να ζεσταθούν πολύ και να γίνουν ευαίσθητα στη μούχλα.
Τα δοχεία μπορούν επίσης να στεγνώσουν πολύ γρήγορα στη ζέστη του καλοκαιριού, γεγονός που θα στρεσάρει τα φυτά κρεμμυδιού σας. Τα στρεσαρισμένα φυτά είναι πιο ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες.

Πώς να φυτέψετε κρεμμύδια στον λαχανόκηπο;

Ξεκινήστε τους σπόρους κρεμμυδιού σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από τη φύτευση. Ή αγοράστε βλαστάρια κρεμμυδιού στο φυτώριο.

Φυτέψτε τα 2 cm βάθος και τουλάχιστον 5 cm απόσταση μεταξύ τους σε ένα δοχείο με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Προσθέστε χώμα γύρω από τις ρίζες καθώς μεγαλώνουν. Όταν οι κορυφές των κρεμμυδιών είναι περίπου 15 εκατοστά ύψος, προσθέστε το πιο αναπτυσσόμενο μείγμα για να καλύψετε τις άκρες ανάπτυξης των κρεμμυδιών λίγο πάνω από το επίπεδο του εδάφους, εάν χρειάζεται.

Τι μέγεθος γλάστρα χρειάζομαι για τα φυτά κρεμμυδιού μου;

Το μέγεθος του δοχείου είναι σημαντικό κατά την καλλιέργεια κρεμμυδιών. Μια γλάστρα με βάθος τουλάχιστον 18 cm και πλάτος ανάλογο με το ύψος θα λειτουργήσει καλά. Οι κεφαλές του κρεμμυδιού δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους όταν μεγαλώνουν, αλλά να χωρίζονται κατά 5 cm ή περισσότερο.

Τα φυτά κρεμμυδιού μπορούν να φτάσουν σε ύψος 90 cm. επιλέξτε δοχεία αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν το αναπτυσσόμενο φυτό.

Τι είδους χώμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να καλλιεργήσω τα κρεμμύδια μου;

Οι απαιτήσεις του εδάφους είναι το επόμενο κλειδί για την καλλιέργεια κρεμμυδιών, με το σωστό χώμα τα κρεμμύδια που καλλιεργούνται σε δοχείο θα ευδοκιμήσουν.

Το αμμώδες χώμα είναι ο καλύτερος τύπος εδάφους για να καλλιεργήσετε το κρεμμύδι σας. Θα πρέπει να περιέχει άφθονη οργανική ύλη και να μην είναι πολύ βαρύ με άργιλο ή άμμο.

Για να δημιουργήσετε αμμώδες αργιλώδες έδαφος στο σπίτι, προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κομπόστ, τύρφη και άμμο στο μείγμα γλάστρών σας.

Πόσο ήλιο χρειάζονται τα κρεμμύδια που καλλιεργούνται σε δοχεία;

Για να έχουν μια καλή συγκομιδή κρεμμυδιών, χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε σκιερό σημείο, αλλά φροντίστε να έχουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες απογευματινού ήλιου.

Σημείωση: Τα κρεμμύδια που καλλιεργούνται σε σκιά μπορεί να μην μεγαλώνουν τόσο μεγάλα.

Πόσο νερό χρειάζονται τα κρεμμύδια;

Τα κρεμμύδια που αναπτύσσονται σε δοχεία πρέπει να ποτίζονται κάθε δεύτερη μέρα.

Για να αποτρέψετε τη συμπίεση του εδάφους, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε σάπια φύλλα γύρω από τη βάση της γλάστρας σας είτε να προσθέσετε μερικές πέτρες ποταμού στον πάτο της γλάστρας για να βοηθήσετε στην αποστράγγιση.

Σημείωση: Εάν καλλιεργείτε τα κρεμμύδια σας σε εξωτερικούς χώρους σε δοχεία, φροντίστε να τα ελέγχετε καθημερινά τις ζεστές μέρες. Τα δοχεία μπορούν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα. Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε τα δοχεία σας καθημερινά κατά τη διάρκεια υπερβολικής ζέστης.

κρεμμύδια σε βάζο

Ποιες είναι οι καλές ποικιλίες κρεμμυδιού για καλλιέργεια σε δοχεία;

Πολλές ποικιλίες ποικιλιών κρεμμυδιού πάνε καλά όταν καλλιεργούνται σε δοχείο, αλλά η πιο δημοφιλής είναι η Red Creole. Αυτός ο τύπος κρεμμυδιού εκτράφηκε ειδικά για να αναπτυχθεί καλά σε κήπους τύπου κοντέινερ.

Άλλες ποικιλίες που τα πάνε καλά σε δοχεία είναι το Golden Creole, το The Walla Walla Sweet Onion και το Sweet Spanish White.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα άλλο είδος κρεμμυδιού, βεβαιωθείτε ότι έχει τις λέξεις “container grown” στην ετικέτα του φυτού όταν αγοράζετε από το τοπικό φυτώριο ή κέντρο κήπου.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθούν τα κρεμμύδια σε δοχεία;

Ο χρόνος ανάπτυξης για τα κρεμμύδια σε δοχεία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας.

Τα κρεμμύδια αναπτύσσονται πιο γρήγορα από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο σας έχει αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα περισσότερα κρεμμύδια χρειάζονται 90 έως 120 ημέρες για να αναπτυχθούν από τον βολβό μέχρι τη συγκομιδή.

Μπορείτε επίσης να μαζέψετε φύτρα φρέσκου κρεμμυδιού κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Φροντίστε να αφήσετε τουλάχιστον 12 εκατοστά πράσινης ανάπτυξης στα φυτά κρεμμυδιού σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να είναι έτοιμα για συγκομιδή τα κρεμμύδια;

Ο χρόνος ανάπτυξης για τα κρεμμύδια ποικίλλει από ποικιλία σε ποικιλία, αλλά συνήθως χρειάζονται περίπου τέσσερις έως έξι μήνες για να μπορέσετε να συγκομίσετε την καλλιέργεια του κρεμμυδιού σας!

Πώς να συγκομίσετε την καλλιέργεια κρεμμυδιού που καλλιεργείται σε εμπορευματοκιβώτια

Θα ξέρετε ότι τα κρεμμύδια σας είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν τα φύλλα κιτρινίσουν και πέσουν, αλλά φροντίστε να τα ελέγχετε κάθε δεύτερη μέρα.

Μόλις τα κρεμμύδια σας μαζευτούν, αφήστε τα να στεγνώσουν σε αεριζόμενο μέρος για λίγες μέρες πριν τα αποθηκεύσετε.

Πόσο καιρό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα συγκομισμένα κρεμμύδια σας;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια σας για έως και έξι μήνες σε σκοτεινό, δροσερό περιβάλλον.

Κρατήστε τα σε ανοιχτό δοχείο για να αποφύγετε τη δημιουργία συμπυκνώματος στα κρεμμύδια. Η συμπύκνωση θα προκαλέσει μούχλα και σήψη.

Θα ήταν καλύτερο να κρατήσετε τα κρεμμύδια σας χωριστά από άλλα λαχανικά και φρούτα.

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να καλλιεργήσετε κρεμμύδια στο αίθριο ή στον λαχανόκηπό σας. Στο χέρι σου!

6 καλλιέργειες που μπορείτε να σπείρετε τον Οκτώβριο

Πώς να μαζέψετε και να προετοιμάσετε τις δικές σας ελιές