Συμβουλές για την καλλιέργεια κάρδαμου κήπου στο έμπλαστρο λαχανικών σας

Ψάχνετε για κάτι λίγο διαφορετικό για να φυτέψετε στο επίθεμα λαχανικών φέτος;

Το κάρδαμο είναι μια παγκόσμια ονομασία που περιλαμβάνει τρία μεγάλα κάρδαμο: κάρδαμο (Nasturtium officinale), κάρδαμο κήπου (Lepidium sativum) και κάρδαμο κήπου (Barbarea verna).

Αυτό το άρθρο αφορά το κάρδαμο κήπου ή τα φυτά κάρδαμου.

Τι είναι λοιπόν το αγριόχορτο; Και ποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορούμε να βρούμε για την καλλιέργεια νεροκάρδαμου;

Υπάρχουν πολλά ονόματα για φυτά κάρδαμου εδάφους ή εδάφους. Μεταξύ αυτών είναι το spring barbarée, το spring barbarée, το early barbarée, το κάρδαμο εδάφους ή κήπου.

Σε ορισμένες περιοχές, το κάρδαμο κήπου συχνά αναπτύσσεται ως βότανο. Αν και παρόμοιο σε γεύση και συνήθεια ανάπτυξης, το αλεσμένο κάρδαμο είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί από το κάρδαμο. Τα φυτά καλλιεργούνται για τα βρώσιμα, αιχμηρά φύλλα τους που είναι μικρά και κάπως τετράγωνα σε σχήμα με μια ελαφριά οδοντωτή οδόντωση στις άκρες των φύλλων. Σε εμφάνιση και γεύση μοιάζει πολύ με το κάρδαμο, αλλά με πιο πιπεράτη γεύση, το αλεσμένο κάρδαμο χρησιμοποιείται σε σαλάτες ή σε μείγματα βοτάνων. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο όπως άλλα πράσινα λαχανικά όπως το λάχανο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι βρώσιμα και πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο.

Πώς να φτιάξετε νεροκάρδαμο από σπόρους:

Η καλλιέργεια του κάρδαμου είναι πολύ εύκολη, αν και υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το όνομά του. Όταν αγοράζετε σπόρους, είναι καλύτερο να αναφέρετε το φυτό με τη βοτανική του ονομασία Barbarea verna.

Το κάρδαμο ευδοκιμεί σε δροσερό, υγρό έδαφος και μερική σκιά.
Αυτό το μέλος της οικογένειας της μουστάρδας ανθίζει γρήγορα σε ζεστό καιρό.
Ως εκ τούτου, το κάρδαμο καλλιεργείται την άνοιξη και το φθινόπωρο και είναι ανθεκτικό στους ήπιους παγετούς.

Για να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή τρυφερών νεαρών φύλλων, είναι καλύτερο να σπέρνουμε διαδοχικές φυτεύσεις.

Δεδομένου ότι είναι ανθεκτικό, μπορείτε να καλύψετε τα φυτά με ένα κλοσέ ή άλλη προστασία για να επιτρέψετε το συνεχές μάζεμα όλο το χειμώνα.

Προετοιμάστε το κρεβάτι για την καλλιέργεια του κάρδαμου αφαιρώντας τους σβόλους, τα υπολείμματα φυτών και τα ζιζάνια και τσουγκρώστε τα πάντα απαλά και οριζόντια.

Σπέρνουμε τους σπόρους σε βάθος περίπου 1,5 cm σε υγρό έδαφος. Οι σπόροι είναι πολύ μικροί, γι’ αυτό σπείρετέ τους πυκνά για να ακολουθήσει η αραίωση. Διαχωρίστε τις σειρές σε απόσταση 12 ιντσών μεταξύ τους με τα φυτά να απέχουν 3-6 ίντσες μεταξύ τους στη σειρά. Όταν τα σπορόφυτα είναι αρκετά μεγάλα, αραιώστε τα σε απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους.

Ποτίστε τα φυτά σωστά και περιμένετε υπομονετικά για επτά έως οκτώ εβδομάδες μέχρι να έρθει η ώρα της συγκομιδής του ερυθρού κάρδαμου.

Συγκομιδή κάρδαμου κήπου:

Τα φύλλα κάρδαμου κήπου μπορούν να συγκομιστούν μόλις το φυτό φτάσει περίπου τα 10 εκατοστά. Απλώς αφαιρέστε τα φύλλα από το φυτό, αφήνοντας το στέλεχος και τις ρίζες ανέπαφα για να επιτρέψετε να σχηματιστούν περισσότερα φύλλα. Το κόψιμο των φύλλων του φυτού θα ενθαρρύνει την πρόσθετη ανάπτυξη. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε ολόκληρο το φυτό αν θέλετε. Για να αποκτήσετε ποιοτικά φύλλα, μαζέψτε τα πριν ανθίσει το φυτό ή τα φύλλα γίνουν πολύ σκληρά και πικρά.

7 λαχανικά που φυτεύεις μια φορά και θα μεγαλώνουν ξανά κάθε χρόνο

10 συμβουλές για το πότισμα όταν είναι πολύ ζεστό