Πότε είναι οι Άγιοι του Πάγου και γιατί να είστε επιφυλακτικοί μαζί τους

κατεψυγμένα φυτά τομάτας

Οι Ice Saints είναι σημαντικές εποχές του χρόνου για όλους τους κηπουρούς. Αυτό συμβαίνει όταν ο κίνδυνος νυχτερινού παγετού είναι στο υψηλότερο σημείο του. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πότε είναι οι Άγιοι του Πάγου και γιατί πρέπει να τους προσέχετε. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα φυτά σας από τους παγετούς.

Τι είναι οι Άγιοι του Πάγου;

Το The Ice Saints είναι μια σειρά τριών ημερών που φοβούνται όλοι οι κηπουροί που εμφανίζονται κάθε χρόνο γύρω από το 11, 12 και 13 Μαΐουτην περίοδο που η Σελήνη διασχίζει τον αστερισμό του Ταύρου στη συνέχεια των Διδύμων. Αυτοί οι Άγιοι του Πάγου φέρουν τα ονόματα των Saint Mamert, Saint Pancrace και Saint Servais..

Αυτές τις μέρες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νυχτερινών παγετών, που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυτά σας. Ως εκ τούτου, οι κηπουροί λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους αυτή την ευαίσθητη περίοδο.

Πώς να προστατευτείτε από τους Ice Saints;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατέψετε τα φυτά σας από τους νυχτερινούς παγετούς κατά την εποχή των Ice Saints. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

-Καλύψτε τα φυτά σας με σεντόνια, κουβέρτες ή χειμωνιάτικα πέπλα. Αυτό θα προστατεύσει τα φυτά σας από το κρύο και τον παγετό.

-Φυτέψτε λαχανικά ανθεκτικά στο κρύο, όπως λάχανο, καρότα, σπανάκι, μαρούλι ή ακόμα και ραπανάκια.

-Καλύψτε το χώμα με άχυρο ή σάπια φύλλα για να διατηρήσετε τη θερμότητα και να προστατέψετε τις ρίζες των φυτών σας.

-Ποτίστε τα φυτά σας μια μέρα πριν από την κρύα νύχτα, καθώς το νερό μπορεί να διατηρήσει τη θερμότητα και να προστατεύσει τα φυτά σας από τους νυχτερινούς παγετούς.

– Φέρτε τα φυτά σας σε γλάστρες μέσα στο σπίτι σας αν είναι δυνατόν.

Συνοπτικά, οι Άγιοι του Πάγου:

Πότε είναι οι Άγιοι του Πάγου; Οι Άγιοι του Πάγου πραγματοποιούνται γύρω στις 11, 12 και 13 Μαΐου.

Γιατί να το προσέχουμε; Είναι απαραίτητο να είστε σε εγρήγορση αυτή την περίοδο γιατί η θερμοκρασία μπορεί να πέσει αρκετά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νυχτερινούς παγετούς και προκαλέσει ζημιά στα φυτά σας.

Σημαντικές μέρες για να προσέξετε τον λαχανόκηπό σας

Οι Άγιοι του Πάγου είναι σημαντικές μέρες για τους κηπουρούς. Είναι απαραίτητο να είστε σε εγρήγορση αυτή την περίοδο και να λαμβάνετε μέτρα για την προστασία των φυτών σας από τους νυχτερινούς παγετούς. Ακολουθώντας τις συμβουλές που έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να προστατέψετε τα φυτά σας από τον παγετό και να απολαύσετε στο έπακρο τον λαχανόκηπό σας, ακόμη και την εποχή των Ice Saints.

Πότε πρέπει να σπείρουμε καρότα για την καλύτερη συγκομιδή

Πότε πρέπει να σπείρουμε φασολάκια στον λαχανόκηπο για την καλύτερη σοδειά