Ποια φρούτα και λαχανικά να σπείρουμε στα μέσα Μαρτίου

τεύτλα κήπου μέσα Μαρτίου

Σπορά τον Μάρτιο! Η άνοιξη πλησιάζει γρήγορα, αλλά δεν είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείτε τους σπόρους που πρέπει να φυτέψετε στα μέσα Μαρτίου. Δεν είναι λοιπόν πολύ νωρίς για να σκεφτείτε τι θα φυτέψετε και να παραγγείλετε τους σπόρους σας. Ο Μάρτιος είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσετε τη φύτευση γιατί τότε αρχίζει να φτάνει ο καλός καιρός.

Τα λαχανικά, τα βότανα και τα φρούτα θα φυτρώσουν καλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αν βρίσκεστε σε περιοχή με ακραίες θερμοκρασίες θα πρέπει να συμβουλευτείτε τα ημερολόγια φύτευσης για την περιοχή σας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε την πρόβλεψη για την περιοχή σας και να καταλάβετε ακριβώς με τι έχετε να κάνετε.

Σπόροι φρούτων και λαχανικών που πρέπει να σπείρετε στα μέσα Μαρτίου

Συνιστώ πάντα τη χρήση συνοδευτικής φύτευσης για κάθε ένα από τα φυτά και την αμειψισπορά για καλύτερα αποτελέσματα στον λαχανόκηπο.

Σπόροι λαχανικών ριζών για σπορά

Ας είμαστε ειλικρινείς, τα ριζώδη λαχανικά είναι υπέροχα για μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά με ρίζα σε πολλές διαφορετικές συνταγές. Εάν μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο σας, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Δείτε αυτούς τους σπόρους λαχανικών ρίζας για σπορά στα μέσα Μαρτίου.

Τα παντζάρια

Εάν το χώμα σας ακόμα δεν έχει φτάσει τους 10°C μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα πρέπει ακόμα να περιμένετε. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους σας σε εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια να τους μεταφυτέψετε αργότερα. Για να βοηθήσετε στη βλάστηση, σας προτείνουμε να μουλιάζετε τους σπόρους σας για λίγες ώρες πριν τους σπείρετε.

καρότα

Τα καρότα πρέπει να σπέρνονται απευθείας στον κήπο (μην επιχειρήσετε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους). Είναι καλύτερο να τα σπείρετε περίπου 4 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό.

Τα κρεμμύδια

Μπορείτε να σπείρετε σπόρους κρεμμυδιού, σύνολα φυτών ή σπορόφυτα.
Παρόλο που τα κρεμμύδια είναι μια καλλιέργεια «ριζών», συνιστάται να τα αντιμετωπίζετε ως καλλιέργεια φύλλων.

Φυλλώδεις σπόροι λαχανικών για σπορά

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα πράσινα λαχανικά. Το να τα σπείρετε μόνοι σας θα σας δώσει τόση ελευθερία και ικανοποίηση. Φανταστείτε όλες τις εκπληκτικές σαλάτες και τηγανητές πατάτες που μπορείτε να φτιάξετε με φυλλώδη χόρτα.

λαχανικό σπανάκι μέσα Μαρτίου

Σπανάκι

Περισσότερο από ένα λαχανικό για δροσερό καιρό. Η φύτευση σπανακιού στις αρχές και στα μέσα Μαρτίου θα σας δώσει άφθονο χρόνο για να μαζέψετε αυτή τη νόστιμη λιχουδιά πριν το ανθίσει η ζέστη του καλοκαιριού. Σπέρνουμε 4 με 6 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό.

μαρούλια

Βεβαιωθείτε ότι το ανοιξιάτικο μαρούλι σας έχει άφθονο φως, αλλά όχι όλη την ημέρα, δεν θα βιδωθεί τόσο γρήγορα εάν υπάρχει και σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλους σπόρους λαχανικών μπορείτε να σπείρετε στα μέσα Μαρτίου

Υπάρχουν άλλοι σπόροι λαχανικών που μπορείτε να σπείρετε που θα βοηθήσουν επίσης να ταΐσετε την οικογένειά σας. Αυτά τα άλλα λαχανικά είναι εξίσου σημαντικά για τον κήπο σας. Αυτή η λίστα λαχανικών σας δείχνει πόση ελευθερία έχετε όσον αφορά τις ποικιλίες σπόρων για να σπείρετε στον κήπο σας.

Μπρόκολο

Δεδομένου ότι είναι συχνά ένα λαχανικό του φθινοπώρου και του αρέσει ο πιο δροσερός καιρός, φυτέψτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία για να διασφαλίσετε ότι έχετε χρόνο να αποκτήσετε ένα καλό μπουμπούκι πριν από το καλοκαίρι.

Λάχανο

Ξεκινήστε το λάχανό σας σε εσωτερικούς χώρους περίπου 7 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό.

αγγούρια

Φροντίστε να διαλέξετε μια ποικιλία που ταιριάζει στον χώρο σας (θάμνος ή αμπέλι). Είναι καλύτερο να φυτέψετε στον κήπο μετά τον τελευταίο παγετό.

Τα μπιζέλια

Σπείρετε μετά τον τελευταίο παγετό σας. Τα μπιζέλια δεν θα τα πάνε καλά όταν ζεσταθεί πολύ, οπότε αν έχετε πιο ζεστό κλίμα, ίσως θέλετε να περιμένετε τον αρακά και να τον καλλιεργήσετε το φθινόπωρο.

λαχανόκηπος πιπεριού καγιέν μέσα Μαρτίου

Πιπεριές και τσίλι

Στις πιπεριές αρέσει η θερμότητα, αλλά μπορείτε να τις ξεκινήσετε τον Μάρτιο, σε εσωτερικούς χώρους και να τις μεταφυτεύσετε αργότερα στο έμπλαστρο λαχανικών σας.

καλοκαιρινή σκουός

Ένα άλλο λαχανικό που μπορείτε να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους τον Μάρτιο και να μεταφυτεύσετε αργότερα. Το σκουός αγαπά τον ήλιο και την καλή αποστράγγιση.

Ντομάτες

Γενικά, οι ντομάτες μου έχουν ήδη ύψος 15 με 20 εκατοστά στα μέσα Μαρτίου. Αλλά αν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, θα θέλετε να ξεκινήσετε τις ντομάτες σας σε εσωτερικούς χώρους και να τις φυτέψετε σε εξωτερικούς χώρους μόλις περάσει ο τελευταίος παγετός.

Σπόροι φρούτων που μπορείτε να σπείρετε τον Μάρτιο

Είναι υπέροχο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να φυτέψετε τους δικούς σας σπόρους φρούτων. Μπορεί να είναι πολύ ακριβό να αγοράσετε τα προϊόντα σας από το σούπερ μάρκετ. Το να γνωρίζετε ότι μπορείτε να φυτέψετε αυτούς τους σπόρους στον κήπο σας και να πετύχετε είναι εκπληκτικό. Δείτε αυτούς τους σπόρους φρούτων που μπορείτε να φυτέψετε τον Μάρτιο.

πεπόνια

Λατρεύω να καλλιεργώ πεπόνια γιατί στους περισσότερους αρέσουν τα μεγάλα ζεστά καλοκαίρια (όπως συμβαίνει στη Νότια Γαλλία). Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε να φυτεύετε πεπόνια από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους τον Μάρτιο για να ξεκινήσετε τον καλοκαιρινό σας κήπο.

Σπόρους βοτάνων που μπορείτε να σπείρετε

Τέλος, ότι πρέπει για την άνοιξη, πολλά βότανα λατρεύουν τους ζεστούς μήνες, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Σπόροι γαστρονομικών βοτάνων για να δοκιμάσετε:

  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Η Βασιλική
  • Ανηθο
  • ΣΟΦΌΣ

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τον ανοιξιάτικο λαχανόκηπό σας για συγκομιδές όλο το καλοκαίρι.
Και εσύ ? Τι σπορόφυτα ξεκινάτε σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους στα μέσα Μαρτίου;

5 σούπερ πρώιμα λαχανικά για καλλιέργεια το χειμώνα

10 λαχανικά για σπορά τον Φεβρουάριο