Μεταφύτευση ραβέντι, Οφέλη από τη διαίρεση του ραβέντι

Η μεταφύτευση ραβέντι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη συγκομιδή σας, να παρατείνετε την περίοδο καρποφορίας του φυτού σας ή να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των φυτών σας σε ψυχρότερα κλίματα.

Η διάσπαση ή η διαίρεση των υπαρχόντων φυτών ραβέντι για μεταφύτευση δίνει νέα πνοή στην καλλιέργεια σας και μπορεί να οδηγήσει σε ετήσιες σοδειές, όταν γίνει σωστά.

Επειδή το να μάθετε πώς να καλλιεργείτε ραβέντι μπορεί να είναι εύκολο, ίσως αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο η μεταφύτευση ραβέντι για ένα τόσο ανθεκτικό φυτό. Η διαδικασία μεταφύτευσης είναι εύκολη και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τα φυτά σας για την εποχή της συγκομιδής και να τα προετοιμάσετε για έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης.

Επομένως, όταν σκέφτεστε πώς να συλλέξετε ραβέντι για μια καλλιέργεια προφυλακτήρα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για τη μεταφύτευση ραβέντι για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μεταφύτευση ραβέντι

Η μεταφύτευση ραβέντι μπορεί να φαίνεται σαν επιπλέον προσπάθεια για ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε ακόμα καλύτερες σοδειές.

Ο σκοπός της μεταφύτευσης είναι να δώσει σε κάθε φυτό περισσότερο χώρο να αναπτυχθεί και να αναπτύξει πιο δυνατές ρίζες. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικασία εάν τα φυτά σας αρχίζουν να ξεπερνούν το αρχικό τους οικόπεδο ή εάν ξεκινήσατε τη διαδικασία καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους ή σε θερμοκήπιο για να αποφύγετε πιθανούς παγετούς.

Πότε να χωρίσετε το ραβέντι;

Η καλύτερη στιγμή για να σκεφτείτε τη διαίρεση και τη μεταφύτευση του ραβέντι σας είναι περίπου κάθε πέντε χρόνια. Καθώς μεγαλώνουν μεγάλες συστάδες ραβέντι, μπορούν να ξεπεράσουν το αρχικό τους σημείο φύτευσης και να εξασθενήσουν, με αποτέλεσμα μια μικρότερη συγκομιδή χρόνο με το χρόνο.

Αυτή η διαδικασία γίνεται καλύτερα κατά τους ψυχρότερους μήνες του όψιμου φθινοπώρου και νωρίς την άνοιξη πριν αναδυθεί νέα ανάπτυξη. Αυτή είναι η περίοδος μετά τη συγκομιδή του ραβέντι και πριν αναπτυχθεί η επόμενη καλλιέργεια.

Όταν μεταφυτεύετε το ραβέντι σας το φθινόπωρο, τα φυτά θα πρέπει να καλύπτονται με μερικές ίντσες άχυρο για να δώσετε στο φυτό περισσότερο χρόνο για να εδραιωθεί πριν παγώσει το έδαφος.

Πώς να μεταμοσχεύσετε ραβέντι;

Η διαδικασία μεταφύτευσης ραβέντι είναι εύκολη, ειδικά σε σύγκριση με την καλλιέργεια ραβέντι από σπόρους.

Ξεθάψτε προσεκτικά το αδρανές φυτό με ένα φτυάρι, σκάβοντας γύρω από τη συστάδα της ρίζας για να αναβιώσει το φυτό από ολόκληρο το έδαφος. Χρησιμοποιήστε απαλά ένα μυστρί ή ένα φτυάρι εάν χρειάζεται, για να διαχωρίσετε το φυτό στο επίπεδο της ρίζας. Τα μεγαλύτερα φυτά μπορούν συχνά να χωριστούν σε πολλαπλά τμήματα και μπορεί να απαιτούν περισσότερη δύναμη εάν είναι μεγαλύτερα ή οι ρίζες έχουν γίνει πυκνές. Κάθε τμήμα πρέπει να έχει δύο έως τρεις οφθαλμούς και ένα υγιές μέρος του ριζικού συστήματος.

Θα πρέπει να επιδιώξετε να επαναφυτεύσετε τα τμήματα το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε την ξήρανση των ριζικών συστημάτων, όσο περισσότερο τα φυτά μένουν έξω από το έδαφος τόσο λιγότερο πιθανό είναι η μεταμόσχευση να είναι επιτυχής. Για να διατηρήσετε τα σπορόφυτα υγιή εάν δεν μπορείτε να τα ξαναφυτέψετε αμέσως, μπορείτε να τυλίξετε τις ρίζες σε μια πλαστική σακούλα και να τις αποθηκεύσετε σε κρύο μέρος ή στο ψυγείο. Μουλιάστε τις ρίζες σε νερό πριν ξαναφυτέψετε τα φυτά ραβέντι σας.

Ξαναφυτέψτε τα ραβέντια στον ήλιο, περίπου 15 cm βάθους, έτσι ώστε τα μπουμπούκια να είναι ακριβώς κάτω από την επιφάνεια και μετά ποτίστε καλά. Ένα κομπόστ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προστεθεί για να βοηθήσει το ραβέντι να ανακάμψει στον κήπο σας.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να ξαναφυτέψετε ραβέντι;

Το καλύτερο μέρος για αναφύτευση ραβέντι είναι σε περιοχές με πλήρη ήλιο. Θα πρέπει να αποφύγετε τα σκιερά σημεία στον κήπο σας, συμπεριλαμβανομένων κοντά σε δέντρα και θάμνους, για να δώσετε στο μεταμοσχευμένο ραβέντι σας την καλύτερη ευκαιρία για επιτυχημένη ανάπτυξη.

Στο χέρι σου!

Πώς να καλλιεργήσετε κολραμπί από σπόρους

8 μούρα που καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες